Móric

Hídlap

Mozgatható röngten asztalt kapott a Baumittól a dorogi szakrendelő

Motorosan mozgatható röntgen asztalt adományozott a Vaszary Kolos Alapítványnak a Baumit Kft. A vállalat által megvásárolt eszközt a dorogi szakrendelő röntgen osztályán helyezték el, melyet hivatalosan február 4-én adtak át – írja a Dorogi-medence.

Hirdetések

Az ünnepségen dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos felidézte, hogy a folyamatos fejlődés jegyében tavaly új röntgen gépet kapott a dorogi intézmény. Mint megtudtuk, korábban a kórházi dolgozóknak kézi erővel kellett mozgatniuk a betegeket, a mind a négy irányba mozdítható asztal pedig jelentősen megkönnyíti a munkájukat. A főorvos arról is beszélt, hogy nagyon fontosak számukra a polgári és céges megmozdulások, mert azoknak köszönhetően mindig valami pluszt kapnak, az új eszközök pedig mind az alkalmazottaknak, mind pedig a betegeknek hatalmas segítséget jelent.

Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a vállalkozás háromszáznegyven munkavállalója közül száznegyven Dorogon dolgozik. Ők, családtagjaik is egyértelműen érintettek abban, hogy egy dorogi egészségügyi intézmény milyen szolgáltatásokat tud nyújtani. Elhangzott, hogy az intézmény társadalmi gyűjtést indított volna egy új gép beszerzése miatt, melyről értesült a cég egyik alkalmazottja. A kolléga felhívta minderre a vezetőség figyelmét, majd a Baumit Kft. örömmel segített a szakrendelőnek és 1,3 millió forintért megvásárolták számukra a már említett röntgen asztalt.

Egyébként a cég korábban a dorogi mentőállomásnak is segített: az épület felújítása során ingyen biztosították a renováláshoz szükséges építőipari alapanyagokat. Ezen felül pedig az elmúlt években több városi oktatási intézmény illemhelyiségét, legutóbb pedig a városi gimnázium mosdóit újították fel.

Hirdetések

  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap
  • Vadonatúj kerékpárokat kaptak a polgárőrök

    Negyvennégy darab, az esztergomi Neuzer Kft.-től megrendelt kerékpárt adtak át a polgárőrök számára szeptember 21-én, az Esztergomi Bazilikánál. Az összejövetelen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke elmondta, egyre fontosabb szerepet kap a kerékpáros polgárőri szolgálat.

    Hídlap