Aguszta

Hídlap

Mozgatható röngten asztalt kapott a Baumittól a dorogi szakrendelő

Motorosan mozgatható röntgen asztalt adományozott a Vaszary Kolos Alapítványnak a Baumit Kft. A vállalat által megvásárolt eszközt a dorogi szakrendelő röntgen osztályán helyezték el, melyet hivatalosan február 4-én adtak át – írja a Dorogi-medence.

Az ünnepségen dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos felidézte, hogy a folyamatos fejlődés jegyében tavaly új röntgen gépet kapott a dorogi intézmény. Mint megtudtuk, korábban a kórházi dolgozóknak kézi erővel kellett mozgatniuk a betegeket, a mind a négy irányba mozdítható asztal pedig jelentősen megkönnyíti a munkájukat. A főorvos arról is beszélt, hogy nagyon fontosak számukra a polgári és céges megmozdulások, mert azoknak köszönhetően mindig valami pluszt kapnak, az új eszközök pedig mind az alkalmazottaknak, mind pedig a betegeknek hatalmas segítséget jelent.

Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a vállalkozás háromszáznegyven munkavállalója közül száznegyven Dorogon dolgozik. Ők, családtagjaik is egyértelműen érintettek abban, hogy egy dorogi egészségügyi intézmény milyen szolgáltatásokat tud nyújtani. Elhangzott, hogy az intézmény társadalmi gyűjtést indított volna egy új gép beszerzése miatt, melyről értesült a cég egyik alkalmazottja. A kolléga felhívta minderre a vezetőség figyelmét, majd a Baumit Kft. örömmel segített a szakrendelőnek és 1,3 millió forintért megvásárolták számukra a már említett röntgen asztalt.

Egyébként a cég korábban a dorogi mentőállomásnak is segített: az épület felújítása során ingyen biztosították a renováláshoz szükséges építőipari alapanyagokat. Ezen felül pedig az elmúlt években több városi oktatási intézmény illemhelyiségét, legutóbb pedig a városi gimnázium mosdóit újították fel.

 

 

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements