Vencel

Hídlap

Mozgatható röngten asztalt kapott a Baumittól a dorogi szakrendelő

Motorosan mozgatható röntgen asztalt adományozott a Vaszary Kolos Alapítványnak a Baumit Kft. A vállalat által megvásárolt eszközt a dorogi szakrendelő röntgen osztályán helyezték el, melyet hivatalosan február 4-én adtak át – írja a Dorogi-medence.

Hirdetések

Az ünnepségen dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos felidézte, hogy a folyamatos fejlődés jegyében tavaly új röntgen gépet kapott a dorogi intézmény. Mint megtudtuk, korábban a kórházi dolgozóknak kézi erővel kellett mozgatniuk a betegeket, a mind a négy irányba mozdítható asztal pedig jelentősen megkönnyíti a munkájukat. A főorvos arról is beszélt, hogy nagyon fontosak számukra a polgári és céges megmozdulások, mert azoknak köszönhetően mindig valami pluszt kapnak, az új eszközök pedig mind az alkalmazottaknak, mind pedig a betegeknek hatalmas segítséget jelent.

Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a vállalkozás háromszáznegyven munkavállalója közül száznegyven Dorogon dolgozik. Ők, családtagjaik is egyértelműen érintettek abban, hogy egy dorogi egészségügyi intézmény milyen szolgáltatásokat tud nyújtani. Elhangzott, hogy az intézmény társadalmi gyűjtést indított volna egy új gép beszerzése miatt, melyről értesült a cég egyik alkalmazottja. A kolléga felhívta minderre a vezetőség figyelmét, majd a Baumit Kft. örömmel segített a szakrendelőnek és 1,3 millió forintért megvásárolták számukra a már említett röntgen asztalt.

Egyébként a cég korábban a dorogi mentőállomásnak is segített: az épület felújítása során ingyen biztosították a renováláshoz szükséges építőipari alapanyagokat. Ezen felül pedig az elmúlt években több városi oktatási intézmény illemhelyiségét, legutóbb pedig a városi gimnázium mosdóit újították fel.

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap