Vencel

Hídlap

Látogatási tilalom lép életbe az esztergomi kórházban

A növekvő influenzás megbetegedések miatt február 7-től, azaz péntektől teljes körű látogatási tilalom lép életbe az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban. Az intézmény vezetősége a hozzátartozók türelmét és megértését kéri.

Hirdetések

Egyre jobban terjed a járvány, emiatt február 4-én már a váci kórházban elrendelték a látogatási tilalmat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint január 26. és február 2. között harmincezren, tehát az előző hetinél 72 százalékkal több beteg ment el orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Pest megyében volt a legmagasabb (577 fő), míg Komárom-Esztergom megyében 311.

(Forrás: antsz.hu/vaszary.hu)
(Kép: varkapu.info)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap