Vencel

Hídlap

Bajnára betérő kamionokat ellenőrzött a rendőrség

Február 3-7. között fokozott ellenőrzést végeztek a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei Bajnán – írja a police.hu. Információink szerint a rendőri jelenlétnek köszönhetően szinte teljesen eltűntek a 7,5 tonnánál nagyobb teherautók az 1105-ös út bajnai szakaszáról.

Hirdetések

Decemberben lakossági kezdeményezés indult azért, hogy csökkentsék a községen áthaladó, 7,5 tonnánál nagyobb kamionok számát. Mint megtudtuk, rövid időn belül több száz aláírás gyűlt össze, a háttérben pedig egyeztetés folyt arról, hogy valamilyen módon kiszűrjék a szabálytalankodókat.

Erre jó alkalom volt a Dorogi Rendőrkapitányság által indított fokozott ellenőrzés: a police.hu beszámolója szerint a rendőrök azt vizsgálják, hogy a sofőrök szabályosan hajtanak-e be a táblával védett területre. Azon vezetők, akik nem tudják igazolni, hogy jogosan közlekednek arra, ők helyszíni bírságot, három büntetőpontot kaptak, a járművet pedig visszafordítják.

A közleményből kiderül, hogy az akció sikeres volt: négy nap alatt huszonnégy szabályszegővel szemben intézkedtek az egyenruhások.

(Forrás: police.hu)

Hirdetések
  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap