Bajnára betérő kamionokat ellenőrzött a rendőrség

Február 3-7. között fokozott ellenőrzést végeznek a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei Bajnán - írja a police.hu. Információink szerint a rendőri jelenlétnek köszönhetően szinte teljesen eltűntek a 7,5 tonnánál nagyobb teherautók az 1105-ös út bajnai szakaszáról.

Február 3-7. között fokozott ellenőrzést végeztek a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei Bajnán – írja a police.hu. Információink szerint a rendőri jelenlétnek köszönhetően szinte teljesen eltűntek a 7,5 tonnánál nagyobb teherautók az 1105-ös út bajnai szakaszáról.

Decemberben lakossági kezdeményezés indult azért, hogy csökkentsék a községen áthaladó, 7,5 tonnánál nagyobb kamionok számát. Mint megtudtuk, rövid időn belül több száz aláírás gyűlt össze, a háttérben pedig egyeztetés folyt arról, hogy valamilyen módon kiszűrjék a szabálytalankodókat.

Erre jó alkalom volt a Dorogi Rendőrkapitányság által indított fokozott ellenőrzés: a police.hu beszámolója szerint a rendőrök azt vizsgálják, hogy a sofőrök szabályosan hajtanak-e be a táblával védett területre. Azon vezetők, akik nem tudják igazolni, hogy jogosan közlekednek arra, ők helyszíni bírságot, három büntetőpontot kaptak, a járművet pedig visszafordítják.

A közleményből kiderül, hogy az akció sikeres volt: négy nap alatt huszonnégy szabályszegővel szemben intézkedtek az egyenruhások.

(Forrás: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!