Izidor

Hídlap

Bajnára betérő kamionokat ellenőrzött a rendőrség

Február 3-7. között fokozott ellenőrzést végeztek a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei Bajnán – írja a police.hu. Információink szerint a rendőri jelenlétnek köszönhetően szinte teljesen eltűntek a 7,5 tonnánál nagyobb teherautók az 1105-ös út bajnai szakaszáról.

Decemberben lakossági kezdeményezés indult azért, hogy csökkentsék a községen áthaladó, 7,5 tonnánál nagyobb kamionok számát. Mint megtudtuk, rövid időn belül több száz aláírás gyűlt össze, a háttérben pedig egyeztetés folyt arról, hogy valamilyen módon kiszűrjék a szabálytalankodókat.

Erre jó alkalom volt a Dorogi Rendőrkapitányság által indított fokozott ellenőrzés: a police.hu beszámolója szerint a rendőrök azt vizsgálják, hogy a sofőrök szabályosan hajtanak-e be a táblával védett területre. Azon vezetők, akik nem tudják igazolni, hogy jogosan közlekednek arra, ők helyszíni bírságot, három büntetőpontot kaptak, a járművet pedig visszafordítják.

A közleményből kiderül, hogy az akció sikeres volt: négy nap alatt huszonnégy szabályszegővel szemben intézkedtek az egyenruhások.

(Forrás: police.hu)

 

 

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements