Jeromos

Hídlap

Idén is látványos műsorral búcsúztatják a farsangot Tokodon

Február 25-én, Húshagyó kedden 16 órakor kezdődik a hagyományos Farsangtemetés a tokodi nagyvölgyben, ahol elsiratják és utolsó útjára kísérik Farsang Ferkót. Ezúttal is fellépnek a helyi kultúrcsoportok, majd máglyán elégetik a felöltöztetett szalmabábut.

Hirdetések

A farsangi időszak látványos búcsúztatásában részt vesznek a Hegyeskő Általános Iskola növendékei, a Bukott Angyalok, a Pá-Di-Di és a Borvirág táncegyüttesek is. Ezután ahogy az lenni szokás Demizson atya celebrálja a temetési szertartást, miközben az asszonyok elsiratják halottjukat.

A gyászmenet végül utolsó útjára kíséri Ferkót, a bábu elégetésével hivatalosan is búcsút intenek a farsangnak. A Tokodi Gazdakör, valamint a Tokodi Faluközösségi Egyesület jóvoltából zsíroskenyérrel, forró teával és forralt borral is várják az érdeklődőket.

Hirdetések

  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap