Móric

Hídlap

Idén is látványos műsorral búcsúztatják a farsangot Tokodon

Február 25-én, Húshagyó kedden 16 órakor kezdődik a hagyományos Farsangtemetés a tokodi nagyvölgyben, ahol elsiratják és utolsó útjára kísérik Farsang Ferkót. Ezúttal is fellépnek a helyi kultúrcsoportok, majd máglyán elégetik a felöltöztetett szalmabábut.

Hirdetések

A farsangi időszak látványos búcsúztatásában részt vesznek a Hegyeskő Általános Iskola növendékei, a Bukott Angyalok, a Pá-Di-Di és a Borvirág táncegyüttesek is. Ezután ahogy az lenni szokás Demizson atya celebrálja a temetési szertartást, miközben az asszonyok elsiratják halottjukat.

A gyászmenet végül utolsó útjára kíséri Ferkót, a bábu elégetésével hivatalosan is búcsút intenek a farsangnak. A Tokodi Gazdakör, valamint a Tokodi Faluközösségi Egyesület jóvoltából zsíroskenyérrel, forró teával és forralt borral is várják az érdeklődőket.

Hirdetések
  • Így történt az esztergomi motoros baleset

    Suzuki Ignis típusú személygépkocsi és Yamata típusú motorkerékpár ütközött össze szeptember 19-én 17 óra 35 perckor Esztergomban, a Dobogókői úton – válaszolta megkeresésünkre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

    Hídlap
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap