Erhard

Hídlap

Kiütötték a Rákosmentét a Vitéz-lányok

35:23-as hazai sikerrel zárult az Női NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt kézilabda csapatának idei első tétmérkőzése. A Vitéz-lányok a Rákosmenti KSK alakulatát fogadták és magabiztos játékkal tartották otthon a két pontot.

Az esztergomi felnőtt női kézilabda csapat január 6-án kezdte el a felkészülést, a bajnoki rajtig hátralévő öt hétben komplex edzések formájában készültek a sportolók a tavaszi szezonra. Felkészülési mérkőzéseket is játszottak: az NB I/B-es VS Dunakeszit, valamint az NB II Dél-csoportjában szerpelő TFSE csapatát is legyőzték. Tehát az Esztergom jó előjelekkel várta az első bajnokit.

A Rákosmenti KSK elleni találkozó kissé döcögősen indult, az első percekben a felek még csak kóstolgatták egymást. Csiki Renáta gyorsindításból szerzett góljaival az első félidő közepén már 8:5 volt az állás, majd az Esztergom megrázta magát. Összeállt a védelem és zsinórban 9 gólt szereztek, míg az ellenfélnek egy helyzetét sem sikerült gólra váltania, így a 26. percben már 16:5-re vezetett a hazai gárda. Ebben a periódusban egyébként Ábrahám Szilvia és Barczi Anna is remekelt, a félidő végéig pedig tovább növelték az előnyt (18:6).

A szünetről visszatérve már az ellenfél is ráérzett a góllövésre. A hazaiaknál a jelentős előny birtokában mindenki játéklehetőséghez jutott és több felállást is gyakoroltak. A második játékrészben is szép támadásokat láthatott a közönség, Valovics Nóra szép átlövései, Takács Angéla szélső pozicióból szerzett góljai és Ábrahám Szilvia játéka is biztató volt.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 35:23 Rákosmenti KSK

Ábraham Szilvia 11, Valovics Nóra 7, Csiki Renáta es Barczi Anna egyaránt 5, Takács Angéla 4, Osvald Zsanett 2, Horváth Mónika pedig 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -A merkőzésnek kicsit szezon eleji hangulata volt, ennek elléne így is nagyarányú győzelmet arattunk. Voltak nagyszerű teljesitmények. A következő mérkőzésig egyaránt csiszolnunk kell a tamadójátékokunkon és a védelmünkön is. Várjuk a következő ellenfelünket.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements