Lukrécia

Hídlap

Kiütötték a Rákosmentét a Vitéz-lányok

35:23-as hazai sikerrel zárult az Női NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt kézilabda csapatának idei első tétmérkőzése. A Vitéz-lányok a Rákosmenti KSK alakulatát fogadták és magabiztos játékkal tartották otthon a két pontot.

Hirdetések

Az esztergomi felnőtt női kézilabda csapat január 6-án kezdte el a felkészülést, a bajnoki rajtig hátralévő öt hétben komplex edzések formájában készültek a sportolók a tavaszi szezonra. Felkészülési mérkőzéseket is játszottak: az NB I/B-es VS Dunakeszit, valamint az NB II Dél-csoportjában szerpelő TFSE csapatát is legyőzték. Tehát az Esztergom jó előjelekkel várta az első bajnokit.

A Rákosmenti KSK elleni találkozó kissé döcögősen indult, az első percekben a felek még csak kóstolgatták egymást. Csiki Renáta gyorsindításból szerzett góljaival az első félidő közepén már 8:5 volt az állás, majd az Esztergom megrázta magát. Összeállt a védelem és zsinórban 9 gólt szereztek, míg az ellenfélnek egy helyzetét sem sikerült gólra váltania, így a 26. percben már 16:5-re vezetett a hazai gárda. Ebben a periódusban egyébként Ábrahám Szilvia és Barczi Anna is remekelt, a félidő végéig pedig tovább növelték az előnyt (18:6).

A szünetről visszatérve már az ellenfél is ráérzett a góllövésre. A hazaiaknál a jelentős előny birtokában mindenki játéklehetőséghez jutott és több felállást is gyakoroltak. A második játékrészben is szép támadásokat láthatott a közönség, Valovics Nóra szép átlövései, Takács Angéla szélső pozicióból szerzett góljai és Ábrahám Szilvia játéka is biztató volt.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 35:23 Rákosmenti KSK

Ábraham Szilvia 11, Valovics Nóra 7, Csiki Renáta es Barczi Anna egyaránt 5, Takács Angéla 4, Osvald Zsanett 2, Horváth Mónika pedig 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -A merkőzésnek kicsit szezon eleji hangulata volt, ennek elléne így is nagyarányú győzelmet arattunk. Voltak nagyszerű teljesitmények. A következő mérkőzésig egyaránt csiszolnunk kell a tamadójátékokunkon és a védelmünkön is. Várjuk a következő ellenfelünket.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Hirdetések
  • Helyreállítják a tokodaltárói zebra villogó jelzőlámpáját

    Jó hírrel szolgált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők számára és a tokodaltárói lakosok is minden bizonnyal örülni fognak a hírnek: hamarosan helyreállítják a Bányász utca és a József Attila utca (10-es főút) kereszteződésénél található zebra sárga villogó jelzőlámpáját.

    Hídlap
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap