Csaba

Hídlap

Megváltozik az esztergomi Széchenyi tér behajtási rendje

Február 17-én reggel 8 órától megváltozik a Széchenyi tér forgalmi rendje – írja az esztergom.hu. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a közterületen egy új, mobiltelefonos behajtást koordináló rendszert vezetnek be, ezzel kiváltják a korábbi távirányítós megoldást.

Hirdetések

A közlemény szerint a korábban használt távirányítók nem kompatibilisek az új rendszerrel. A Széchenyi tér-Deák Ferenc utca kereszteződésében csak az érvényes engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be.

A bevezetni kívánt új rendszer az alábbiak szerint fog üzemelni: A gépjármű vezető a behajtást szabályozó oszlophoz érkezve felhívja az oszlophoz tartozó telefonszámot. A hívás indításra a behajtást irányító oszlop lesüllyed (a beléptető telefonos szolgáltatás használata ingyenes), az oszlop 35 másodpercig marad a földben majd visszaemelkedik. A rendszerben indukciós érzékelő hurok van beépítve, amely meggátolja, hogy az oszlop felemelkedjen, amikor a gépjármű az oszlop felett van.

A Széchenyi térre történő behajtásról bővebb információkat az Esztergom Közös Önkormányzati Hivatalának Városfejlesztési Osztályának-Városüzemeltetési Csoportjánál kérhetnek a lakosok. Az alábbi telefonszámon: 06-33-542-078, e-mailben: viragostoth.krisztian@esztergom.hu, illetve személyesen Esztergom Közös Önkormányzati Hivatalának Városüzemeltetési csoportjánál a Hivatal 112-es irodájában.

A telefonszám megosztással kapcsolatban az alábbi jogi felelősséget kell viselnie a telefonszám megosztójának:

“Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendelkezésükre bocsátott telefonszám bizalmas kezelése elsődlegesen a behajtási engedélyre jogosultak érdeke, hiszen annak hiányában illetéktelenek a lezárt közterületre nem tudnak behajtani és parkolni. Kérjük ezért Önöket, hogy a behajtáshoz rendelkezésre bocsátott telefonszámot kezeljék bizalmasan, azt illetéktelenek számára ne tegyék hozzáférhetővé.

A telefonszám bármely, a jogosultnak felróható okból hozzáférhetővé tételéből, nyilvánosságra hozatallából adódó károkért a jogosult felelős.” – olvasható az oldalon.

(Forrás: esztergom.hu)
(Fotók: Hídlap)

Hirdetések

  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap