Izidor

Hídlap

Tovább marad rács mögött a sértetteket aljas módon kifosztó társaság

Április 11-ig hosszabbították meg annak a három személynek a letartóztatását, kik csoportos rablást követtek el októberben. A két férfi és a nő a sértettek bizalmába férkőzött, majd színlelt szexuális ajánlattal csalták lépre és rabolták ki őket.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők tavaly októberben észrevették, hogy a két sértett közül az egyik nagy mennyiségű pénzzel ment italozni, ezért eldöntötték, hogy kirabolják őket. Miután összebarátkoztak, a sörözőből átmentek egy közeli bárba, éjfélkor a két jóhiszemű férfi elköszönt a háromfős társaságtól.

Miután elindultak, a hölgy utolérte őket és szexuális ajánlatot tett nekik. Ekkor a két rabló is megjelent a helyszínen és számonkérte rajtuk, hogy miért ölelgetik a nőt.

Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik sértettet, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett zsebéből 200 ezer forintot. Az immár földön fekvő sértett a másik zsebében tárolt 93 ezer forintját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megkísérelte kitépni a pénzt. Ezután már a hölgy is bántalmazta őt. Ezzel egyidejűleg a páros másik tagja is földre került, tőle elvették a 340 ezer forint értékű telefonját.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró néhány nappal az eset után, október 11-én rendelte el a három elkövető letartóztatását, mivel előfordulhat, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának. A letartóztatás határidejét először február 11-ig, most pedig április 11-ig hosszabbították meg.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements