Máté, Mirella

Hídlap

Elfogták a dorogi futópályát megrongáló fiatalokat

Mintegy hárommilliós kárt okozott az a két fiatal, akik még február 8-án szombaton hajnalban rongálták meg a dorogi Otthon téri futópályát. A dorogi rendőrök 48 órán belül azonosították és elfogták a dorogi, illetve esztergom-kertvárosi rongálót.

Hirdetések

Nagy vihart kavart szombaton az a tény, miszerint hajnalban vandálok jártak a dorogi Otthon téren. Mint arról portálunk is beszámolt, az ismeretlen elkövetők letörték a kukákat, melyek tartalmát a műanyag borítású fútópályára szórták, majd a szemetestartó edényeket messzire hajították.

Ennyivel azonban nem érték be: a vandálok azt is letesztelték, hogy milyen erőben vannak, majd kidöntötték a pályát megvilágító, egyébként földbe betonozott kandellábereket is. A police.hu szerint a rongálás következtében világító berendezések vezetékei elszakadtak, még a lámpabúrák is megrepedtek. A fiatalok grátiszként pedig a futótér használatát taglaló táblát is kitépték a földből, majd bedobták a visszavágott cserjék közé.

Úgy tudjuk, hogy a rendőrök még aznap helyszíneltek a parkban. A rendőrségi közlemény szerint a Dorogi Rendőrkapitányság kollégái be is szerezték a rendelkezésre álló kamerafelvételeket, melyek alapjá a Rendészeti Osztály egyik járőre be tudta azonosítani az egyik tettest.

A nyomozók rekordgyorsasággal, mindössze 48 órán belül elkapták az elkövetőek. A két 17 éves fiatalt rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Kihallgatásukon beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Dorogi-medence regionális hírportál egyébként úgy tudja, hogy az elkövetők ittas állapotban dúlták fel a parkot.

(Forrás: police.hu/Dorogi-medence)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap