Fatime

Hídlap

Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyra emlékeztek

Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyra emlékeztek kedden a rendőrök Komárom-Esztergom megyében – írja a police.hu. Aznap az Esztergomi Rendőrkapitányságon és a megyei rendőr-főkapitányságon is véradást szerveztek, melyeken összesen hetvenegyen vettek részt.

Február 11-én, a megyei rendőr-főkapitányság vezetői, személyi állománya és családja megkoszorúzta Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy dorogi temetőben található síremlékét, majd az Esztergomi Rendőrkapitányságon gyertyagyújtással és főhajtással tisztelegtek a hős rendőr előtt.

Borbély Zoltán 2008. február 11-én szolgálatteljesítés közben vesztette életét. Az ő tiszteletére 2010 óta minden év február 11-én rendőrségi véradónapot tartanak, melyen önkéntes segítségnyújtással emlékeznek a hadnagyra, és minden szolgálatteljesítés közben elhunyt, vagy megsérült rendőrre.

(Forrás és képek: police.hu)

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements