Borzalmas körülmények között tartottak egy kutyát Lábatlanon

Egy lábatlani romos házban magára hagyott bull típusú kutyát sikerült megmenteni - írja a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány. A házőrző csonttá fogyott, szomjazott a háromszorosan nyakára tekert lánc pedig belenőtt a húsába.

Egy lábatlani romos házban magára hagyott bull típusú kutyát sikerült megmenteni – írja a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány. A házőrző csonttá fogyott, szomjazott a háromszorosan nyakára tekert lánc pedig belenőtt a húsába.

Az alapítvány bejegyzése szerint a kutyát egy kitört ablakkerethez láncolták oda és gyakorlatilag egy szemétkupacban várt arra, hogy hátha eszébe jut az öt házzal arrébb költözött gazdájának, hogy az eb még létezik.

“Morogva fogadott bennünket, de hamar rájött, tőlünk nem kell a putrit őrizni, segíteni jöttünk. A 8-10 év körüli öreglány a Vega nevet kapta tőlünk. A benőtt lánc eltávolításra került, aszott, agyon fialtatott, kihasznált testét, talán életében először meleg takaróba bugyoláltuk, este már meleg levest vacsorázott. Sebeit kezeljük és ha rendbejött, új otthont keresünk számára.” – írják a bejegyzésben.

A kutya megmentői köszönik, hogy a lábatlani polgármesteri hivatal gyors segítséget nyújtott nekik az eljárásban.

(Forrás és fotók: Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!