Jusztina

Hídlap

Borzalmas körülmények között tartottak egy kutyát Lábatlanon

Egy lábatlani romos házban magára hagyott bull típusú kutyát sikerült megmenteni – írja a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány. A házőrző csonttá fogyott, szomjazott a háromszorosan nyakára tekert lánc pedig belenőtt a húsába.

Hirdetések

Az alapítvány bejegyzése szerint a kutyát egy kitört ablakkerethez láncolták oda és gyakorlatilag egy szemétkupacban várt arra, hogy hátha eszébe jut az öt házzal arrébb költözött gazdájának, hogy az eb még létezik.

“Morogva fogadott bennünket, de hamar rájött, tőlünk nem kell a putrit őrizni, segíteni jöttünk. A 8-10 év körüli öreglány a Vega nevet kapta tőlünk. A benőtt lánc eltávolításra került, aszott, agyon fialtatott, kihasznált testét, talán életében először meleg takaróba bugyoláltuk, este már meleg levest vacsorázott. Sebeit kezeljük és ha rendbejött, új otthont keresünk számára.” – írják a bejegyzésben.

A kutya megmentői köszönik, hogy a lábatlani polgármesteri hivatal gyors segítséget nyújtott nekik az eljárásban.

(Forrás és fotók: Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap