Valter

Hídlap

Győzött a Dorogi FC a Magyar Kupában

Hazai pályán 4:1-re győzte le a Dorogi FC a III. Kerületi TVE csapatát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az odavágón négy perc elteltével hátrányba kerültek, majd fordítottak és kijózanító vereséget mértek a vendégekre.

Hirdetések

A hazaiak némileg idegesen kezdték a mérkőzést: egy rossz, egyben szabálytalan szerelési kísérlet miatt büntetőhöz jutott a III. Kerületi TVE, melyet az ex-MTK-s Bori Gábor értékesített. Ezután hosszú percekig nem találta a formáját a Dorog, míg a vendégek többször veszélyeztették Borsos Vilmos (Dorog) kapuját.

Aztán a 24. percben megtört a jég, Vígh Ádám egyenlített, tíz perccel később pedig gólpasszt adott csapattársának, Kitl Miklósnak, aki megszerezte a második dorogi találatot. A gólcsapot ezután sem zárták el, hiszen Barna Gergő a 40. percben tovább növelte a hazaiak előnyét (3:1).

Talán a harmadik dorogi gól környékén előbb eső, majd hózápor zúdulta a pályára, de a hirtelen jött csapadék sem vette el Németh Szabolcs fiainak harci kedvét. A szünet után mindkét fél próbálkozott, de gólt (ráadásul a mérkőzés utolsó találatát) már csak a Dorog szerzett.

A 91. percben Délczeg Gergely indult meg, majd szemtől szemben találta magát a kapussal. Szemtelenül, alányesett a labdának, elfektette a hálóőrt, a játékszer pedig a hálóban kötött ki. A Dorog így 4:1-re győzte le a III. Kerületi TVE csapatát a nyolcaddöntő első mérkőzésén. Folytatás február 19-én, Óbudán.

(Fotó: beküldött kép)

Hirdetések