Diána

Hídlap

Ismét felgyújtottak egy szemétkupacot Dorog határában

Gomolygó fekete füstre hívták fel szerkesztőségünk figyelmét február 12-én délután. Mint kiderült, megint valaki meggyújtotta a dorogi Lóga-tó feletti telkeknél összehordott hulladékot, melyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. Utóbbi időben ez már a sokadik hasonló eset a városban.

Hirdetések

A Dorogi-medence Regionális Hírportál megtudta, hogy 17:30-kor értesítették a katasztrófavédelmet arra, hogy sűrű füst száll fel arról a helyről, ahol rendszeresen szemetet égetnek egyesek. (Itt most tekintsünk el attól, hogy mire az egységek kiérnek természetesen a gyújtogató elhagyja a környéket, mintha “magától” kapott volna lángra a szemétkupac.)

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő a portálnak elmondta, hogy a Dorog és Kesztölc között ezúttal tizenöt négyzetméternyi területen felhalmozott hűtőszigetelés és szivacs égett. A helyszínre az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak ki, az egység egy vízsugárral oltotta el a tüzet.
A füstöt egyébként több kilométeres távolságból is jól lehetett látni, dacára annak, hogy a gyújtogatás szürkületkor történt.

(Fotók: beküldött képek)

Hirdetések