Adalbert

Hídlap

Jövő év végén kezdődhet el az esztergomi árvízvédelmi gát építése

Jó hírekről és konkrét időpontokról számolt be Hernádi Ádám az árvízvédelmi gát építésével kapcsolatban. Esztergom polgármestere a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, hogy jövő év végén végre elkezdődhet a kivitelezés is.

Hirdetések

Február 3-án hatályba lépett az előkészítő munkálatokról szóló támogatási szerződés, így elkezdődhet a teljes régészeti feltárás, illetve a projekthez szükséges területek megszerzése. Utóbbival kifejezetten jól áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság, hiszen már a kilencven százalékukat kisajátították, a többi pedig folyamatban van – hangzik el a videóban.

Hernádi Ádám arról is beszélt, hogy az OVF-nek idén októberig ki kell dolgoznia a részletes projekt koncepciót, jövő év márciusáig pedig ki kell írniuk az árvízvédelmi gát építésével kapcsolatos közbeszerzést. A tervek szerint 2021 végén el is kezdődhet a kivitelezés.

„Polgármesteri programom egyik fontos ígérete volt, hogy mindent elfogok követni annak érdekében, hogy a gát megépüljön Esztergomban. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a Duna a legnagyobb kincsünk és egyben a legnagyobb félelmünk is. Örömmel jelentem, a munka elkezdődött.” – tette hozzá a polgármester.

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap