Aguszta

Hídlap

Jövő év végén kezdődhet el az esztergomi árvízvédelmi gát építése

Jó hírekről és konkrét időpontokról számolt be Hernádi Ádám az árvízvédelmi gát építésével kapcsolatban. Esztergom polgármestere a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, hogy jövő év végén végre elkezdődhet a kivitelezés is.

Február 3-án hatályba lépett az előkészítő munkálatokról szóló támogatási szerződés, így elkezdődhet a teljes régészeti feltárás, illetve a projekthez szükséges területek megszerzése. Utóbbival kifejezetten jól áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság, hiszen már a kilencven százalékukat kisajátították, a többi pedig folyamatban van – hangzik el a videóban.

Hernádi Ádám arról is beszélt, hogy az OVF-nek idén októberig ki kell dolgoznia a részletes projekt koncepciót, jövő év márciusáig pedig ki kell írniuk az árvízvédelmi gát építésével kapcsolatos közbeszerzést. A tervek szerint 2021 végén el is kezdődhet a kivitelezés.

„Polgármesteri programom egyik fontos ígérete volt, hogy mindent elfogok követni annak érdekében, hogy a gát megépüljön Esztergomban. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a Duna a legnagyobb kincsünk és egyben a legnagyobb félelmünk is. Örömmel jelentem, a munka elkezdődött.” – tette hozzá a polgármester.

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements