Friderika

Hídlap

Újra felbukkantak térségünkben a bádogos csalók

Ezúttal Tokodon próbálkozott az a banda, akiket “bádogos csalókként” ismernek a környéken. Egy hölgy az egyik közösségi oldalon hívta fel a figyelmet arra, hogy hozzá is becsöngetett a társaság. Mindenkit arra kér, hogy figyeljen az idősebbekre.

Hirdetések

A bádogos trükk lényege, hogy a talmi szakemberek véletlenszerűen keresnek fel ingatlanokat. Ha otthon találják áldozataikat, akkor rögtön szóvá teszik az ereszcsatornák állapotát. Amennyiben a tulajdonos nem elég határozott, akkor a banda szinte szó nélkül belép a kertbe és már neki is lát a munkának. Továbbá arról is fel lehet ismerni őket, hogy a fent lévőnél rosszabb, barnás színű elemeket szeretnének felszerelni.

A csapat azt ígéri, hogy néhány ezer forintért “megoldja a problémát”, de előfordult már, hogy egy-egy kipécézett áldozattól több ezer forintot is követeltek a gyors és általuk szakszerűnek vélt munkáért. Tavaly több településen, köztük Csolnokon is felfigyeltek a csalókra, akik lengyel rendszámú autóval közlekedtek.

A tokodi hölgy – akinél a napokban próbálkozott a banda – egy szürke színű Renault típusú autót látott, bár a rendszámot nem tudta leolvasni, mivel a bádogosok direkt messze parkoltak le. Az esettel kapcsolatban kerestük a megyei rendőr-főkapitányságot. Amennyiben választ kapunk, azt egy újabb cikkben közöljük.

(Borítókép: kisalfold.hu)

Hirdetések

  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap