Izabella, Dalma

Hídlap

Újra felbukkantak térségünkben a bádogos csalók

Ezúttal Tokodon próbálkozott az a banda, akiket “bádogos csalókként” ismernek a környéken. Egy hölgy az egyik közösségi oldalon hívta fel a figyelmet arra, hogy hozzá is becsöngetett a társaság. Mindenkit arra kér, hogy figyeljen az idősebbekre.

Hirdetések

A bádogos trükk lényege, hogy a talmi szakemberek véletlenszerűen keresnek fel ingatlanokat. Ha otthon találják áldozataikat, akkor rögtön szóvá teszik az ereszcsatornák állapotát. Amennyiben a tulajdonos nem elég határozott, akkor a banda szinte szó nélkül belép a kertbe és már neki is lát a munkának. Továbbá arról is fel lehet ismerni őket, hogy a fent lévőnél rosszabb, barnás színű elemeket szeretnének felszerelni.

A csapat azt ígéri, hogy néhány ezer forintért “megoldja a problémát”, de előfordult már, hogy egy-egy kipécézett áldozattól több ezer forintot is követeltek a gyors és általuk szakszerűnek vélt munkáért. Tavaly több településen, köztük Csolnokon is felfigyeltek a csalókra, akik lengyel rendszámú autóval közlekedtek.

A tokodi hölgy – akinél a napokban próbálkozott a banda – egy szürke színű Renault típusú autót látott, bár a rendszámot nem tudta leolvasni, mivel a bádogosok direkt messze parkoltak le. Az esettel kapcsolatban kerestük a megyei rendőr-főkapitányságot. Amennyiben választ kapunk, azt egy újabb cikkben közöljük.

(Borítókép: kisalfold.hu)

Hirdetések
  • Koronavírus: szigorítják a Magyarországra történő belépést

    Több, környező országban is újult erőre kapott a járvány, ezért három kategóriába (zöld, sárga, vörös) sorolja az államokat a kormány – hangzott el a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte: hazánk jelenleg az egyik legbiztonságosabb ország Európában.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze a Dobogókőre vezető úton

    Két személyautó ütközött össze július 11-én, szombaton délután az 1111-es út 27. kilométerszelvényében, Esztergom és a pilisszentléleki lehajtó között – írja a Dorogi-medence. A helyszínelés idejére először teljes útzárat rendeltek el, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

    Hídlap