Ulrik

Hídlap

Egyelőre nem indult büntetőeljárás a brutális kutyatámadással kapcsolatban

Brutális módon ölt meg egy kisebb kutyafalka tizenegy kecskét Esztergom Szamárhegy nevű városrészében. A támadás kapcsán megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot is. Gányai Balázs rendőr hadnagy, sajtóreferens megerősítette: az ügyben egyelőre nem indult büntetőeljárás.

Hirdetések

Bejárta az internetet a február 12-én a Csenkei hídnál történt támadás híre. P. Andrea arról számolt be, hogy két héttel korábban négy birka, másfél hónappal ezelőtt pedig egy őz esett kutyatámadás áldozatául. Utóbbi esettel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a szomszédja egy barna és egy világos színű kutyát látott.

A hölgy úgy véli, hogy nem kóbor, hanem kijárós kutyákról lehet szó, vagyis olyan ebekről, melyek valamilyen oknál fogva kiszöktek az egyik háztól.

“Gondolom nem ér el a gazdáig a poszt, de felhívnám a figyelmet, minden kutya tulajdonos köteles gondoskodni az eb szökésének megakadáyozásáról!” – írta P. Andrea.

A brutális támadással kapcsolatban bejelentés érkezett a rendőrségre – erősítette meg Gányai Balázs. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóferense elmondta, hogy az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei megjelentek a helyszínen, dokumentálták a nyomokat és fényképfelvételeket is készítettek az esetről.

(Infó és kép: P. Andrea)

Hirdetések
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap
  • Több kocsin is kilazították a kerékcsavarokat Szokolyán

    Egy ismeretlen személy éjjelente borsot tör a szokolyaiak orra alá, hiszen kilazítja a kocsikon a kerékcsavarokat. A település önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ellenőrizzék a járművek kerekeit és ha rendelkeznek információkkal, netán „károsultak”, akkor jelezzék azt nekik.

    Hídlap