Ellák

Hídlap

Rákosmente után a Vácot is legyőzte az Esztergom

Hazai pályán 40:31-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata a DKA Vácot. A fiatal, tehetséges akadémistákból álló vendégek ősszel borsot törtek az esztergomiak orra alá, most pedig pont nélkül távoztak Esztergomból.

Hirdetések

Az Esztergomi Vitézek RAFC csapata alaposan felkészült a váciak gyors, lendületes játékára. A kerettagok közül mindenki vállalta a találkozót, így még azok is csatlakoztak a társakhoz, akik nemrégiben még betegséggel küzdöttek.

A hazaiak már a mérkőzés kezdetén fel tudták venni a fiatalos tempót, mind támadásban, mind védekezésben egyenrangú partnerei voltak a váciaknak. A szépen kijátszott támadásoknak és a lerohanásoknak köszönhetően tizenöt perc elteltével már 10:6-ra vezetett az Esztergom. A két beállós taktika is meghozta a kívánt eredményt, 18:13-as állásnál ért véget az első játékrész.

A második félidőben már változtatott a csapaton Mezőségi Irén edző, de bárhogy is cserélgettek, minden felállásban jobbak voltak az ellenfelüknél. A váci fiatalok ezúttal nem tudtak mit kezdeni a jó formában lévő hazaiak ellen, Fekete Dorina pedig remek formában védett és szinte minden lövésüket hárította.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 40:31 DKA Vác

Ábrahám Szilvia és Csiki Renáta 7-7, Valovics Nóra 6, Barczi Annamária és Osvald Zsanett 5-5, Takács Angéla 4, Kovács Anikó 3, Horváth Mónika 2, Kovács Nóri 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Az előző fordulóhoz képest már sokkal jobb volt a játék képe. Támadásban is és védekezésben egyaránt remekeltünk. A csapat minden tagja élvezte a játékot.

(Fotó: Mikó Vencel)

Hirdetések
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap
  • Bértámogatást kapott az esztergomi nyomda

    Bértámogatásról szóló okiratot nyújtott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Vincze Ferencnek, az esztergomi Spori Print Vincze Kft. tulajdonosának. A miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több mint kilencezer dolgozónak igényeltek bértámogatást Komárom-Esztergom megyében. Schanda Tamás péliföldszentkereszti látogatása után érkezett Esztergomba, ahol meglátogatta az esztergomi nyomdát. A tulajdonos a parkolóban köszöntötte a meghívott …

    Hídlap