Mihály

Hídlap

Közterületek karbantartására alkalmas kisgépet adtak át Tokodaltárón

Ünnepélyes keretek között adták át Tokodaltárón azt a multifunkciós kisgépet, melyet a Magyar Falu Program keretében szerzett be az önkormányzat. A köszöntőbeszédek után elsőként dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője indította be a járművet.

A trianoni emlékmű árnyékában tartott ünnepségen Petrik József polgármester felidézte, hogy tavaly örömmel értesültek a Magyar Falu Program pályázati kiírásairól. A jó hírek hallatán pedig rögtön elkezdtek gondolkodni azon, hogy mire kellene pályázni.

Hirdetések

Bár az útfelújításra beadott pályázatukat nem, másik három tervezetüket pozitívan bírálták el. Így a Magyar Falu Programnak köszönhetően támogatást nyertek az óvoda udvari játszótér kialakítására, a Sport utcai járda felújítására, valamint a most átadott Husqvarna Rider kisgép beszerzésére. A 7,542 millió forintból nem csak a járművet, hanem többek között hozzá tartozó vágóasztalt, hómarót, hótolót, utánfutót, forgókefét, valamint só- és műtrágyaszóró adaptert is vásároltak.

– Köszönjük szépen államtitkár úr! – ezekkel a szavakkal zárta beszédét.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Magyar Falu Program sikereiről beszélt, majd arra is kitért, hogy a kistelepülések számára rendkívül hasznosak azok a fejlesztések, amiket az elnyert támogatási összegekből valósítottak meg. Míg a beszerzett eszközök – mint például a munkagép – jelentősen csökkenthetik a községek terheit.

– Bízom benne, hogy a Magyar Falu Program idei pályázati kiírásainál még jobban összehangolhatjuk a lehetőségeket és az igényeket – tette hozzá.

A politikus a Magyar Falu Program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán úgy fogalmazott: Magyarország Kormányának számára fontosak a kistelepülések, a cél pedig az, hogy a községek népességmegtartó ereje és az élhetőségük egyaránt javuljon.

A beszédek után dr. Völner Pál Nagy Dénes falugondnok segítségével beindította a járművet.

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap