Erhard

Hídlap

Közterületek karbantartására alkalmas kisgépet adtak át Tokodaltárón

Ünnepélyes keretek között adták át Tokodaltárón azt a multifunkciós kisgépet, melyet a Magyar Falu Program keretében szerzett be az önkormányzat. A köszöntőbeszédek után elsőként dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője indította be a járművet.

A trianoni emlékmű árnyékában tartott ünnepségen Petrik József polgármester felidézte, hogy tavaly örömmel értesültek a Magyar Falu Program pályázati kiírásairól. A jó hírek hallatán pedig rögtön elkezdtek gondolkodni azon, hogy mire kellene pályázni.

Bár az útfelújításra beadott pályázatukat nem, másik három tervezetüket pozitívan bírálták el. Így a Magyar Falu Programnak köszönhetően támogatást nyertek az óvoda udvari játszótér kialakítására, a Sport utcai járda felújítására, valamint a most átadott Husqvarna Rider kisgép beszerzésére. A 7,542 millió forintból nem csak a járművet, hanem többek között hozzá tartozó vágóasztalt, hómarót, hótolót, utánfutót, forgókefét, valamint só- és műtrágyaszóró adaptert is vásároltak.

– Köszönjük szépen államtitkár úr! – ezekkel a szavakkal zárta beszédét.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Magyar Falu Program sikereiről beszélt, majd arra is kitért, hogy a kistelepülések számára rendkívül hasznosak azok a fejlesztések, amiket az elnyert támogatási összegekből valósítottak meg. Míg a beszerzett eszközök – mint például a munkagép – jelentősen csökkenthetik a községek terheit.

– Bízom benne, hogy a Magyar Falu Program idei pályázati kiírásainál még jobban összehangolhatjuk a lehetőségeket és az igényeket – tette hozzá.

A politikus a Magyar Falu Program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán úgy fogalmazott: Magyarország Kormányának számára fontosak a kistelepülések, a cél pedig az, hogy a községek népességmegtartó ereje és az élhetőségük egyaránt javuljon.

A beszédek után dr. Völner Pál Nagy Dénes falugondnok segítségével beindította a járművet.

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements