Ellák

Hídlap

Közterületek karbantartására alkalmas kisgépet adtak át Tokodaltárón

Ünnepélyes keretek között adták át Tokodaltárón azt a multifunkciós kisgépet, melyet a Magyar Falu Program keretében szerzett be az önkormányzat. A köszöntőbeszédek után elsőként dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője indította be a járművet.

A trianoni emlékmű árnyékában tartott ünnepségen Petrik József polgármester felidézte, hogy tavaly örömmel értesültek a Magyar Falu Program pályázati kiírásairól. A jó hírek hallatán pedig rögtön elkezdtek gondolkodni azon, hogy mire kellene pályázni.

Hirdetések

Bár az útfelújításra beadott pályázatukat nem, másik három tervezetüket pozitívan bírálták el. Így a Magyar Falu Programnak köszönhetően támogatást nyertek az óvoda udvari játszótér kialakítására, a Sport utcai járda felújítására, valamint a most átadott Husqvarna Rider kisgép beszerzésére. A 7,542 millió forintból nem csak a járművet, hanem többek között hozzá tartozó vágóasztalt, hómarót, hótolót, utánfutót, forgókefét, valamint só- és műtrágyaszóró adaptert is vásároltak.

– Köszönjük szépen államtitkár úr! – ezekkel a szavakkal zárta beszédét.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Magyar Falu Program sikereiről beszélt, majd arra is kitért, hogy a kistelepülések számára rendkívül hasznosak azok a fejlesztések, amiket az elnyert támogatási összegekből valósítottak meg. Míg a beszerzett eszközök – mint például a munkagép – jelentősen csökkenthetik a községek terheit.

– Bízom benne, hogy a Magyar Falu Program idei pályázati kiírásainál még jobban összehangolhatjuk a lehetőségeket és az igényeket – tette hozzá.

A politikus a Magyar Falu Program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán úgy fogalmazott: Magyarország Kormányának számára fontosak a kistelepülések, a cél pedig az, hogy a községek népességmegtartó ereje és az élhetőségük egyaránt javuljon.

A beszédek után dr. Völner Pál Nagy Dénes falugondnok segítségével beindította a járművet.

Hirdetések
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap
  • Bértámogatást kapott az esztergomi nyomda

    Bértámogatásról szóló okiratot nyújtott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Vincze Ferencnek, az esztergomi Spori Print Vincze Kft. tulajdonosának. A miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több mint kilencezer dolgozónak igényeltek bértámogatást Komárom-Esztergom megyében. Schanda Tamás péliföldszentkereszti látogatása után érkezett Esztergomba, ahol meglátogatta az esztergomi nyomdát. A tulajdonos a parkolóban köszöntötte a meghívott …

    Hídlap