Csaba

Hídlap

Újra lecsaptak a Szemétirtók

Ezúttal nem cigarettacsikkekre, hanem abroncsokra utaztak a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csoportjának tagjai. Az önkéntesek hét helyszínen mintegy kétszáz gumit szedtek össze.

Hirdetések

“Egy, a közelmúltban végzett terepbejárás és néhány “szembejövő” Facebook-poszt után gondoltuk úgy, hogy idei akciósorozatunkat egy összehangolt gumibegyűjtéssel kezdjük.” – írja Lieber Tamás, a BEBTE elnöke a február 17-i akcióval kapcsolatban.

Dorog-Esztergom-Nyergesújfalu térségében több olyan gócpont is található, ahol valóságos szeméthegyek lapulnak, egyes helyszíneken több tonnányi hulladékot halmoztak fel a lakosok, illetve vállalkozók. A problémát egyedül nem tudják megoldani az önkéntesek, a teljes felszámoláshoz az önkormányzatokra is szükség van.
 A Szemétirtók hétfőn hét különböző helyszínt látogattak meg: többek között megfordultak a pusztamaróti bekötőútnál, ahol egy gumiszervizes rakta le nemrégiben a rossz gumikat, de a Palatinus-tó partján, a Kenyérmezői-patak torkolatánál, valamint az Esztergom-kertváros és Tokodaltáró közötti földúton is tevékenykedtek.
 Utóbbi terület valósággal sokkolta az önkénteseket. Bontott autó lökhárítók, kibelezett hűtők, szétvert televízió készülékek mellett a legkülönlegesebb tárgy egy harisnyával ellátott műláb volt.

A “betakarításban” a Tatai Vízügyi Igazgatóság munkatársai is segítettek nekik. A teherautót Maros Rudolf, környezetmérnök bocsátotta rendelkezésünkre, a gumikat ideiglenesen az Aero Club Esztergom telephelyén helyezték el, onnan az esztergom-kertvárosi Opel Autotrend Kft. közreműködésével szállítják el.

(Forrás: Lieber Tamás)

Hirdetések
  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap