Vencel

Hídlap

Újra lecsaptak a Szemétirtók

Ezúttal nem cigarettacsikkekre, hanem abroncsokra utaztak a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csoportjának tagjai. Az önkéntesek hét helyszínen mintegy kétszáz gumit szedtek össze.

Hirdetések

“Egy, a közelmúltban végzett terepbejárás és néhány “szembejövő” Facebook-poszt után gondoltuk úgy, hogy idei akciósorozatunkat egy összehangolt gumibegyűjtéssel kezdjük.” – írja Lieber Tamás, a BEBTE elnöke a február 17-i akcióval kapcsolatban.

Dorog-Esztergom-Nyergesújfalu térségében több olyan gócpont is található, ahol valóságos szeméthegyek lapulnak, egyes helyszíneken több tonnányi hulladékot halmoztak fel a lakosok, illetve vállalkozók. A problémát egyedül nem tudják megoldani az önkéntesek, a teljes felszámoláshoz az önkormányzatokra is szükség van.
 A Szemétirtók hétfőn hét különböző helyszínt látogattak meg: többek között megfordultak a pusztamaróti bekötőútnál, ahol egy gumiszervizes rakta le nemrégiben a rossz gumikat, de a Palatinus-tó partján, a Kenyérmezői-patak torkolatánál, valamint az Esztergom-kertváros és Tokodaltáró közötti földúton is tevékenykedtek.
 Utóbbi terület valósággal sokkolta az önkénteseket. Bontott autó lökhárítók, kibelezett hűtők, szétvert televízió készülékek mellett a legkülönlegesebb tárgy egy harisnyával ellátott műláb volt.

A “betakarításban” a Tatai Vízügyi Igazgatóság munkatársai is segítettek nekik. A teherautót Maros Rudolf, környezetmérnök bocsátotta rendelkezésünkre, a gumikat ideiglenesen az Aero Club Esztergom telephelyén helyezték el, onnan az esztergom-kertvárosi Opel Autotrend Kft. közreműködésével szállítják el.

(Forrás: Lieber Tamás)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap