Tekla

Hídlap

Meglépett az Esztergomból bérelt kocsival, börtönbüntetésre ítélték

Jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélték azt a hevesi férfit, aki úgy károsított meg és vert át egy esztergomi autókölcsönzőt, hogya bérléskor egy másik személy adatait használta fel. A szélhámos ezután külföldre ment, majd Németországban kapcsolták le őt.

Hirdetések

A vádlott öt évvel ezelőtt, január 23-án egy esztergomi autókölcsönzőben más nevére kiállított útlevelet és vezetői engedélyt mutatott be, ezzel a sértettet megtévesztve bérbe vette az 1,35 millió forint értékű személygépkocsit.

A vádlott már a szerződés megkötésekor eldöntötte, hogy nem viszi vissza a kikötött időre az autót. A kocsival Nyugat-Európa felé vette az irányt, így a bérbeadó számára elérhetetlenné vált.

Az osztrák hatóságok Ausztriában foglalták le tőle a személyautót, melyet visszaadtak a sértettnek. A vádlottal szemben európai elfogatóparancsot adtak ki, végül Németországban bukkantak a nyomára. Az elkövető jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az Esztergomi Járásbíróságon idén február 18-án megtartott előkészítő ülésen a bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melyből feltételes szabadságra nem bocsátható (mivel 2014. februárjában jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték és az újabb bűncselekményt ezen büntetés végrehajtásának befejezése előtt követte el) és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős, mivel az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

Hirdetések

  • Valószínűleg egy farkas él a Börzsönyben

    Aki a fáktól nem tart, annak a farkasoktól sem kell félnie – véli Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója, aki élőben még egyszer sem látta a Börzsönyben élő ragadozót, de nyomait és egyéb életjeleit 2017 decembere óta már többször megtalálta. Vele beszélgettünk a messziről jött jövevényről.

    Hídlap