Jusztina

Hídlap

Újakra cserélték a kifakult, szél által megtépázott zászlókat Esztergomban

Szél által megtépázott nemzeti lobogókat cseréltek le február 18-án kedden az esztergomi hivatásos tűzoltók. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint nem csak a Szent Tamás-hegyen, hanem a Prímás-szigeten is új zászlót vontak fel.

Hirdetések

A Régió TV Esztergom stábjának sikerült lencsevégre kapnia a Szent Tamás-hegy ormán található, rojtossá vált trikolórt cseréjét. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő elmondta, hogy az önkormányzat közreműködésével és a rendelkezésre álló technika használatával végezték el a feladatot.

Időközben befejeződött a Szent-Tamás hegyi tavaszi nagytakarítás is, melyről az esztergom.hu-n számolnak be. Az önkormányzati Zöld-Út Esztergom Kft. szakemberei megmetszették a cserjéket és a fákat, kitakarították a kápolna és a feljárók környékét is.

Érdekesség egyébként, hogy amikor Angelina Jolie Esztergomban forgatta A vér és méz földjén című filmjét, akkor rövid időre szerb zászlót vontak fel a Szent-Tamás-hegyen. Érthető, hiszen volt olyan jelenet, melyben a főhös a dombtetőn látható egy mesterlövész puskával és ciki lett volna, ha mögötte a magyar zászló lobog.

(Cikkben szereplő fotó: RTVE)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap