Börtönbe kerülhet az élettársát és kutyáját bántalmazó esztergomi férfi

Akár letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik azt az esztergomi férfit, aki rendszeresen bántalmazta, becsmérelte és fenyegette élettársát. Emellett a vádlott a hölgy kiskutyáját is bántotta azért, hogy fokozza a hölgy fájdalmait.

Akár letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik azt az esztergomi férfit, aki rendszeresen bántalmazta, becsmérelte és fenyegette élettársát. Emellett a vádlott a hölgy kiskutyáját is bántotta azért, hogy fokozza a hölgy fájdalmait.

A vádirat szerint a férfi és a sértett nő élettársi kapcsolatban éltek Esztergomban. A pár férfi tagja tavalyi év elejétől szinte napi rendszerességgel ordítozott, becsmérelte, fenyegette a hölgyet, akit emellett haszontalannak tituált és gorombán vált vele. A szóbeli sértegetéseken túl olykor durván is bántalmazta őt: az ügyészségi közlemény szerint a vádlott többször megrúgta, megütötte, fojtogatta és falhoz vágta a sértettet. A nő kutyája sem úszta meg, neki is kijutott a fizikai erőszakból.

A vádlott egyébként azt sem engedte meg a sértettnek, hogy párja bárkivel kapcsolatba lépjen. Tehát nem beszélhetett senkivel sem személyesen, sem telefonon, nem járhatott senkihez és nem fogadhatott vendégeket.

Emellett a sértettnek be kellett számolnia arról is, hogy mikor hová megy, és ha a vádlott tudta nélkül hagyta el az otthonát, akkor a vádlott telefonon felhívta őt, és sértegetve követelte a hazatérését. A férfi szándékosan zavarta a hölgyet telefonálás közben, számon kérte, hogy kivel beszél, egyedül alig engedte el otthonról. Grátiszként pedig arcán és karján tenyérrel rendszeresen megütötte, igaz ügyelt arra is, hogy mindennek ne maradjon nyoma.

A férfi aztán tavaly július 19-én 18 óra körül ittasan ért haza, majd különösebb ok nélkül szidni, becsmérelni kezdte a hölgyet, aki felszólította őt, hogy költözzön el a közös lakásból. A vádlott ezután kitépte a nő kezéből a kutyáját, kivitte a folyosóra, majd 4 méter 30 centiméter magasságból kihajította az utcára.

A férfi leszaladt a kutyáért, visszavitte, majd újra ledobta az ebet. A társasház egyik lakója felszólította őt, hogy ne bántsa az állatot, mire megöléssel kezdte el fenyegetni a szemtanút. A lakó emiatt magánindítványt nem terjesztett elő.

Mások is felszólították a férfit a cselekménye abbahagyására, ám a vádlott továbbra is hangosan ordítozott, trágár szavakkal illette a sértett segítségére sietőket. Ezt követően a vádlott a lakásból az előtte lévő térre lement, az élettársa kezéből az állatot ismét kivette, a feje fölé emelte, és azt a térkővel borított földhöz vágta.

A vádlott két járókelőre is rátámadt, az egyiket két kézzel a földre rántotta, megpróbálta megütni, majd eközben a másik járókelőt is a földre rántott, miközben a megtámadott nő a babakocsiban csecsemőjét tolta. Három járókelő férfi sietett a babakocsis nő segítségére, amely után az elkövető a helyszínről elmenekült.

A férfivel szemben kapcsolati erőszak bűntette, állatkínzás vétsége és garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be a járási ügyészség. A rendszeres bántalmazás miatt akár börtönbe is kerülhet, sőt még a közügyektől is eltilthatják őt.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!