Aguszta

Hídlap

Elkezdődött a dorogi futópálya megrongált kandelábereinek helyreállítása

Február nyolcadikán írtunk arról, hogy ismeretlen személyek vandálkodtak a dorogi Otthon térnél található futópályánál. A két tizenéves – akiket napokon belül elkaptak – többek között kandelábereket is megrongáltak. Néhány világítótestet február 20-án állítottak vissza a helyükre.

Február 8-án elsőként számoltunk be a rongálásról: akkor többek között arról írtunk, hogy letörték a kukákat, melyek tartalmát a műanyag borítású futófelületre borítottak. Emellett a fiatalok olyan jó erőben voltak, hogy ki tudtak dönteni néhány kandelábert. Amelyekkel pedig nem bírtak, azoknak a búráit fordították ki.

(Az áramtalanítás után utóbbiakat le is szereltette az önkormányzat, az oszlopok tetejére pedig zacskót húztak.) Február 20-án egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy elkezdték felállítani és visszabetonozni a feldöntött lámpatesteket. Előkerült a talicska, a cementás zsák, valamint a brigád némi szerszámot is magához vett.

Várhatóan a következő napokban a lámpabúrákat is visszaszerelik a helyükre.

(Fotók: olvasói képek)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements