Jusztina

Hídlap

Elkezdődött a dorogi futópálya megrongált kandelábereinek helyreállítása

Február nyolcadikán írtunk arról, hogy ismeretlen személyek vandálkodtak a dorogi Otthon térnél található futópályánál. A két tizenéves – akiket napokon belül elkaptak – többek között kandelábereket is megrongáltak. Néhány világítótestet február 20-án állítottak vissza a helyükre.

Február 8-án elsőként számoltunk be a rongálásról: akkor többek között arról írtunk, hogy letörték a kukákat, melyek tartalmát a műanyag borítású futófelületre borítottak. Emellett a fiatalok olyan jó erőben voltak, hogy ki tudtak dönteni néhány kandelábert. Amelyekkel pedig nem bírtak, azoknak a búráit fordították ki.

(Az áramtalanítás után utóbbiakat le is szereltette az önkormányzat, az oszlopok tetejére pedig zacskót húztak.) Február 20-án egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy elkezdték felállítani és visszabetonozni a feldöntött lámpatesteket. Előkerült a talicska, a cementás zsák, valamint a brigád némi szerszámot is magához vett.

Hirdetések

Várhatóan a következő napokban a lámpabúrákat is visszaszerelik a helyükre.

(Fotók: olvasói képek)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap