Ittasan elkötött egy autót, balesetet okozott, majd visszavitte

Előzetes letartóztatásba került az a személy, aki február 10-én este 22 óra körül ittas állapotban elkötött egy autót Esztergomban. A férfi - aki ellen hét rendbeli autólopás miatt folyik büntetőeljárás - kocsikázott egyet, balesetet szenvedett, majd visszavitte a járművet a házhoz.

Előzetes letartóztatásba került az a személy, aki február 10-én este 22 óra körül ittas állapotban elkötött egy autót Esztergomban. A férfi – aki ellen hét rendbeli autólopás miatt folyik büntetőeljárás – kocsikázott egyet, balesetet szenvedett, majd visszavitte a járművet a házhoz.

Az indítvány szerint a gyanúsított azért tudta elvinni az autót, mert a tulajdonosa a jármű kulcsait elhagyta, a férfi pedig megtalálta azt, így könnyedén be tudta indítani a kocsit. Ezután Dorogon, Tokodaltárón, Tokodon, majd ismét Dorogon kocsikázott egyet, sőt balesetet is szenvedett, melynek köszönhetően a gépjármű jobb első lámpája, a raktér hátsó ajtaja, és az autó jobb oldala több ponton is megrongálódott.

A gyanúsított február 11-én 0:45-kor visszavitte a kocsit a ház elé. A büntetett előéletű férfit már jól ismerik a hatóságok, mivel a lopás pillanatában hét rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette miatt folyt ellene büntetőeljárás, amely során a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra, 2020. március 21. napjáig elrendelte.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)
(Kép: Manó M. Linn)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!