Adalbert

Hídlap

Segítséget kérnek a Szemétirtók

A cigarettacsikkek elleni hadjáratáról, valamint a gumiabroncs gyűjtésről ismert Szemétirtók ezúttal azon ötletelnek, hogy mit lehet kezdeni a természetben fellelhető, kibelezett hűtőkkel. Várják azok jelentkezését, akiknek van újrahasznosítással kapcsolatos ötletük.

Hirdetések

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapatának tagjai a közelmúltban alaposan feltérképezték a Dorog, Esztergom és Nyergesújfalu vonzáskörzetében található illegális hulladéklerakatokat. A szemétkupacok (vagy inkább hegyek?) gyakran tartalmaznak elektronikai eszközöket, mint például fémtelenített hűtőket, utóbbi hulladéktípusból akár ötven darab, de lehet hogy több száz példány hever a környékbeli cserjés-erdős területeken.

Mivel egyetlen, általuk megkeresett újrahasznosító sem tud, illetve nem akar a kibelezett hűtőkkel foglalkozni (ráadásul azt a választ kapták, hogy azok csakis kommunális hulladék lerakóba kerülhetnek), ezért a lakossághoz fordulnak segítségért.

“Van-e olyan ismeretségetek, ahol ezeket újra lehetne hasznosítani? Láttunk már példát, hogy ezekből valakik kutya- vagy macskaházat vagy kerti tárolót készítenek, de talán még virágtartónak is jók lehetnek, vagy ki tudja, hátha lehetne ezeknek a tárgyaknak még egy esélyt adni. A begyűjtésben szerintem tudunk segíteni.” – írta Lieber Tamás.

A BEBTE elnöke, Szemétirtók vezetője azt kéri, hogy aki lát a hűtőkben perspektívát, az mindenképpen keresse őket. A Szemétirtók csoportja itt érhető el.

(Forrás: Lieber Tamás)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap