Aguszta

Hídlap

Segítséget kérnek a Szemétirtók

A cigarettacsikkek elleni hadjáratáról, valamint a gumiabroncs gyűjtésről ismert Szemétirtók ezúttal azon ötletelnek, hogy mit lehet kezdeni a természetben fellelhető, kibelezett hűtőkkel. Várják azok jelentkezését, akiknek van újrahasznosítással kapcsolatos ötletük.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapatának tagjai a közelmúltban alaposan feltérképezték a Dorog, Esztergom és Nyergesújfalu vonzáskörzetében található illegális hulladéklerakatokat. A szemétkupacok (vagy inkább hegyek?) gyakran tartalmaznak elektronikai eszközöket, mint például fémtelenített hűtőket, utóbbi hulladéktípusból akár ötven darab, de lehet hogy több száz példány hever a környékbeli cserjés-erdős területeken.

Mivel egyetlen, általuk megkeresett újrahasznosító sem tud, illetve nem akar a kibelezett hűtőkkel foglalkozni (ráadásul azt a választ kapták, hogy azok csakis kommunális hulladék lerakóba kerülhetnek), ezért a lakossághoz fordulnak segítségért.

“Van-e olyan ismeretségetek, ahol ezeket újra lehetne hasznosítani? Láttunk már példát, hogy ezekből valakik kutya- vagy macskaházat vagy kerti tárolót készítenek, de talán még virágtartónak is jók lehetnek, vagy ki tudja, hátha lehetne ezeknek a tárgyaknak még egy esélyt adni. A begyűjtésben szerintem tudunk segíteni.” – írta Lieber Tamás.

A BEBTE elnöke, Szemétirtók vezetője azt kéri, hogy aki lát a hűtőkben perspektívát, az mindenképpen keresse őket. A Szemétirtók csoportja itt érhető el.

(Forrás: Lieber Tamás)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements