Vencel

Hídlap

Átadták a megújult nyergesújfalui óvoda és bölcsőde épületét

Változatos gyermekműsorral és szalagátvágással avatták fel február 20-án, csütörtökön a teljesen felújított és átépített Nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde, Óvoda utcai telephelyének épületét. Az óvodapedagógusok és óvodások örömmel vehetik majd birtokukba az intézményt.

Mihelik Magdolna polgármester asszony a vendégek köszöntése után többek között arról beszélt, hogy az Eternit városrész komplex rehabilitációs programjában előkelő helyet foglal el az óvodafelújítás. Megjegyezte, hogy a renoválás már igencsak ráfért az épületre, de a szűkös anyagi lehetőségek miatt mindig tolódott a projekt.

Hirdetések

A teljes beruházás mintegy 450 millió forint lesz, melybe beletartozik a felújítás idejére kialakított „konténeróvoda” bérlési költsége, valamint a közeljövőben kialakítandó játszóudvarra szánt összeg is. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 80 millió forint támogatást kapott a város a régi álom megvalósítására.

Mihelik Magdolna felidézte, hogy egy új épületrészt is hozzáépítettek a már meglévő helyiségekhez, így bölcsődét is kialakíthattak az intézményben. Az új csoportszobák mellett a mosdók is megújultak és energetikailag korszerűsítették az épületet.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke többek között arról beszélt, hogy a megyei önkormányzat segítségével és támogató döntésével a tokod-üveggyári óvoda után egy újabb, hasonló jellegű intézmény újulhatott meg. Záró gondolatként arról beszélt, hogy a TOP-os forrás jó helyre került, hiszen megvalósult a városrészen élő gyermekek és szüleik igényeit kielégítő projekt.

A beszédek és a gyermekek műsora után Mihelik Magdolna emléklapot és ajándékcsomagot adott át azoknak, akik valamilyen módon részt vettek a felújításban, majd Ughy Tamásné Végh Zsuzsanna népdalénekes csodálatos előadását hallgathatták meg az érdeklődők. Végül pedig Kádár-Gál Dóra intézményvezető köszönte meg a vállalkozók kitartó munkáját és a város, valamint a megye anyagi támogatását.

Azután Szőcs László plébános áldotta meg az intézményt, majd a beruházó, az intézmény, a város és a megyei vezetői közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

(Forrás: Dorogi-medence)

Hirdetések
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap