Erhard

Hídlap

Átadták a megújult nyergesújfalui óvoda és bölcsőde épületét

Változatos gyermekműsorral és szalagátvágással avatták fel február 20-án, csütörtökön a teljesen felújított és átépített Nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde, Óvoda utcai telephelyének épületét. Az óvodapedagógusok és óvodások örömmel vehetik majd birtokukba az intézményt.

Mihelik Magdolna polgármester asszony a vendégek köszöntése után többek között arról beszélt, hogy az Eternit városrész komplex rehabilitációs programjában előkelő helyet foglal el az óvodafelújítás. Megjegyezte, hogy a renoválás már igencsak ráfért az épületre, de a szűkös anyagi lehetőségek miatt mindig tolódott a projekt.

A teljes beruházás mintegy 450 millió forint lesz, melybe beletartozik a felújítás idejére kialakított „konténeróvoda” bérlési költsége, valamint a közeljövőben kialakítandó játszóudvarra szánt összeg is. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 80 millió forint támogatást kapott a város a régi álom megvalósítására.

Mihelik Magdolna felidézte, hogy egy új épületrészt is hozzáépítettek a már meglévő helyiségekhez, így bölcsődét is kialakíthattak az intézményben. Az új csoportszobák mellett a mosdók is megújultak és energetikailag korszerűsítették az épületet.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke többek között arról beszélt, hogy a megyei önkormányzat segítségével és támogató döntésével a tokod-üveggyári óvoda után egy újabb, hasonló jellegű intézmény újulhatott meg. Záró gondolatként arról beszélt, hogy a TOP-os forrás jó helyre került, hiszen megvalósult a városrészen élő gyermekek és szüleik igényeit kielégítő projekt.

A beszédek és a gyermekek műsora után Mihelik Magdolna emléklapot és ajándékcsomagot adott át azoknak, akik valamilyen módon részt vettek a felújításban, majd Ughy Tamásné Végh Zsuzsanna népdalénekes csodálatos előadását hallgathatták meg az érdeklődők. Végül pedig Kádár-Gál Dóra intézményvezető köszönte meg a vállalkozók kitartó munkáját és a város, valamint a megye anyagi támogatását.

Azután Szőcs László plébános áldotta meg az intézményt, majd a beruházó, az intézmény, a város és a megyei vezetői közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

(Forrás: Dorogi-medence)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements