Aguszta

Hídlap

Ezúttal a Prímás-szigeten szedtek szemetet a Frankások

Korábban az Esztergomi Várhegyet, ezúttal pedig a Prímás-szigetet tisztították meg Magyar Fiatalok Közösségének (MFK) tagjai. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium növendékei igen aktívak voltak, hiszen az apróbb méretű hulladékokon túl a gumiabroncsokat is összeszedték.

Januárban írtunk arról, hogy a gimnáziumban működő MFK tagjai bejárták a Várhegy Felvidék felé néző oldalát és gyakorlatilag teljesen megtisztították azt az eldobált hulladéktól. Az akció után Hernádi Ádám polgármester is elismerte tevékenységüket.

A fiatalok kihasználva a jó időt, február 22-én szombaton ismét önkénteskedtek. Ezúttal a Prímás-sziget felé vették az irányt, ahol megtisztították a Franka-pályát és környékét. A szemeteszsákokba toalettpapírtól kezdve műanyag flakonok és rengeteg másfajta hulladék került.

Az akcióban Dabóczi Ágoston, Farkas Máté, Forgács Benedek, Kapitány András, Kelemen Viktor, Kovács Iván, Ormándi Ábel, Petrovics Bence, Sebestyén Sándor, Stolczenberger Áron, Tamasi Teofil és Urbán Bence vett részt.

(Forrás: Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements