Adalbert

Hídlap

Ezúttal a Prímás-szigeten szedtek szemetet a Frankások

Korábban az Esztergomi Várhegyet, ezúttal pedig a Prímás-szigetet tisztították meg Magyar Fiatalok Közösségének (MFK) tagjai. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium növendékei igen aktívak voltak, hiszen az apróbb méretű hulladékokon túl a gumiabroncsokat is összeszedték.

Hirdetések

Januárban írtunk arról, hogy a gimnáziumban működő MFK tagjai bejárták a Várhegy Felvidék felé néző oldalát és gyakorlatilag teljesen megtisztították azt az eldobált hulladéktól. Az akció után Hernádi Ádám polgármester is elismerte tevékenységüket.

A fiatalok kihasználva a jó időt, február 22-én szombaton ismét önkénteskedtek. Ezúttal a Prímás-sziget felé vették az irányt, ahol megtisztították a Franka-pályát és környékét. A szemeteszsákokba toalettpapírtól kezdve műanyag flakonok és rengeteg másfajta hulladék került.

Az akcióban Dabóczi Ágoston, Farkas Máté, Forgács Benedek, Kapitány András, Kelemen Viktor, Kovács Iván, Ormándi Ábel, Petrovics Bence, Sebestyén Sándor, Stolczenberger Áron, Tamasi Teofil és Urbán Bence vett részt.

(Forrás: Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap