Sok munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

Nem sokat pihentek hétfőn hajnalban a térségünkben szolgálatot teljesítő tűzoltók, ugyanis a viharos szél miatt útra dőlt fákat kellett eltávolítaniuk, de egy szabadtéri tüzet is meg kellett fékezniük a lánglovagoknak.

Nem sokat pihentek hétfőn hajnalban a térségünkben szolgálatot teljesítő tűzoltók, ugyanis a viharos szél miatt útra dőlt fákat kellett eltávolítaniuk, de egy szabadtéri tüzet is meg kellett fékezniük a lánglovagoknak.

Bejött a meteorológusok jóslata, viharos sebességgel haladt át országunk felett hétfő hajnalban egy hidegfront, mely az Esztergomi és a Szobi járásban is számtalan problémát okozott.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egyik esztergomi családi ház udvarán egy tíz méter magas ezüstfenyőt döntött ki a szél, a törzs pedig rázuhant egy mellett parkoló autóra. Az esztergomi hivatásos tűzoltók benzinmotoros láncfűrésszel aprították fel a fát. Személyi sérülés nem történt, a kocsiban viszont jelentős károk keletkeztek. Egy másik esztergomi ház udvarára pedig a szomszéd fája dőlt át.

Ahogy a Ciara nevű ciklon áthaladásakor, úgy most is kidőlt néhány fa az 1125-ös út Bajna és Bajót közötti szakaszán. A helyszínre a bajnai hivatásos tűzoltók vonultak ki, az egység motoros láncfűrésszel távolította el a három akácot. A lánglovagoknak emellett egy Tardos és Vértestolna között útra zuhant fatörzset is fel kellett aprítaniuk.

Minden bizonyára a tűzoltókat is meglepte, hogy hajnalban a tokodi vasútállomás közelében lángra kapott egy száz négyzetméteres bozótos terület. Kár nem keletkezett, hiszen a nyergesújfalui hivatásosok időben érkeztek és egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Információink szerint Dágon egy ház vakolata omlott le az erős szél miatt.

A Szobi járásban is folyamatosan úton voltak a lánglovagok. Csámpai Attila tűzoltó százados, megyei szóvivő elmondta, hogy Pest megyében negyven viharkárral kapcsolatos bejelentés érkezett a műveletirányításra.

Hajnalban Kismaroson, a Boglárka utcában egy tizenöt méter magas fa dőlt kerítésre és az úttestre. A törzset a váci hivatásos tűzoltóknak kellett feldarabolniuk. Kis idő elteltével a Kóspallag utcából kértek segítséget. Ott is egy nagyméretű fa dőlt úttestre és szalagkorlátra, ráadásul forgalmi akadályt is képzett.

A reggeli órákban már a Harangvirág utcából érkezett a hívás, ahol egy fa kerítésre, illetve a ház sarkára dőlt. Ezt a fát is a tűzoltók darabolták össze. Szokolyán is szükség volt az egységek segítségére, ugyanis egy nagyméretű fa kettétört, magával rántva az alatta húzódó felső vezetéket is.

A feszültségmentesítést követően a váci hivatásos tűzoltók szüntették meg a veszélyhelyzetet. Aztán újabb jelzés Kismarosról, a Szokolyai útról, ahol egy tizenkét méter magas fa veszélyesen megdőlt. A növényzetet a váci tűzoltók távolították el. 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!