Emese, Sarolta

Hídlap

Ezúttal is szép eredményekkel tértek haza az esztergomi birkózók

Eredményes hétvégét tudhatnak maguk mögött az esztergomi birkózók: Szekér Szimonetta és Németh Anna egy lépéssel közelebb került a válogatotthoz, rajtuk kívül a diák I-es, és II-es, a junior, a gyermek és az U23-as korosztály versenyzői is szép sikereket értek el.

Hirdetések

A somogyjádi sportcsarnokban rendezték meg a juniorok válogató versenyét, ahol Szekér Szimonetta (53 kg) első helyezést ért el. Németh Anna a 68 kilogrammosok mezőnyében követte a példáját és szintén aranyérmes lett.

Szintén az elmúlt hétvégén rendezték meg a diák I-es, vagyis a 2007-2008-ban, illetve 2009-ben született versenyzők (utóbbiak szülői engedéllyel léphettek szőnyegre) szabadfogású országos bajnokságát Dorogon. A 2009-ben született Czuczor Ervin megnyerte a 32 kilogrammosok mezőnyét, Polczer Zsombor pedig a 38 kilogrammos kategória ötödik helyén végzett.

A legfiatalabb esztergomi versenyzők a felvidéki Naszvadon vettek részt egy nemzetközi versenyen, ahol lengyelekkel, moldávokkal, románokkal, szerbekkel és ukránokkal szálltak szembe az érmekért. Gyermek D csoportban Garnai Dominik (33 kg) első, Somogyi Zsombor és Balázs Péter egyaránt második lett, míg Kovács Bendegúz és Törzs Dániel bronzérmet szerzett. Gyermek B kategóriában Vanya Teodor második, Jung Zsófia harmadik helyen zárt (mindketten 30 kg-ban indultak), Cserei Gergő a 33 kilogrammosok között pedig ötödik helyen végzett. Gyermek A kategóriában Jung Marcell ( ő hány kiló?) bronzérmes, míg a leány mezőnyben Újvári Regina (26 kg) ezüstérmes lett.

A diák II-es korosztályban 62 kilogrammban induló Tóth Bálint első helyen zárta a naszvadi versenyt. A juniorok között Hódi Eriknek szoríthattunk, aki pedig a 87 kilogrammos kategóriát nyerte meg. A legnagyobb sikert Érsek Róbert érte el, aki 97 kilogrammban az U23 és a felnőtt korosztályban is aranyérmet zsebelt be. Az egyéni sikerek mellett a csapatverseny harmadik helyét is megszerezte az Esztergom.

Hirdetések
  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap