Taroltak a Slovak Openen az esztergomi és nyergesújfalui kick-boxosok

hétvégén Pozsonyban rendezték meg a Slovak Open 2020 elnevezésű nemzetközi kick-box tornát, melyen tizenkét ország kilencven klubjának több mint ötszáz versenyzője küzdött meg az érmekért. Dobogós eredményekkel zártak az esztergomi és a nyergesújfalui sportolók is.

A hétvégén Pozsonyban rendezték meg a Slovak Open 2020 elnevezésű nemzetközi kick-box tornát, melyen tizenkét ország kilencven klubjának több mint ötszáz versenyzője küzdött meg az érmekért. Dobogós eredményekkel zártak az esztergomi és a nyergesújfalui sportolók is.

Az első, szombati versenynapon az utánpótláskorú kick-boxosok mérték össze tudásukat, míg másnap a felnőttek léptek tatamira. A szlovákiai megmérettetés alkalmával light-contact szabályrendszerben Tóth Dénes (cadet I., -42 kg), Tóth Anna (cadet II., -55 kg), Gönczi Máté (cadet II., -69 kg) és Szachán Bolivár (felnőtt, -94 kg) egyaránt bronzérmet szerzett. Vígváry Viktor (+94 kg) a felnőtt mezőnyben light-contact és kick-light szabályrendszerben is felállhatott a dobogó legalsó fokára.

Tóth Anna és Gönczi Máté (cadet II. mindketten) light-contact mellett kick-lightban is versenyzett. Mindkét sportoló ezüstérmet zsebelt be. Light-contactban a juniorok között Magyar Szabolcs képviselte a klubot és a -69 kg-os kategória második helyét szerezte meg.

Négy esztergomi versenyző nyakába akasztottak aranyérmet: Tóth Dénes (cadet I., -42 kg) és Magyar Szabolcs (junior, -69 kg) kick-lightban ért fel a csúcsra, light-contactban Kovács Marcell Tamás (cadet II. +69 kg) és Kajtár Bence (felnőtt, -74 kg) nyerte meg a kategóriáját.

A következő hétvégén Dublinba, az Irish Open 2020 világkupára utazik a csapat, nem lennénk meglepve, ha érmekkel a nyakukban térnének haza a szigetországból.

Pozsonyban a Beerfort-Nyergesújfalu Kick-Box SE versenyzői is remekeltek. Tóth Vanessza (-50 kg) kick-light szabályrendszerben a juniorok és a felnőttek között egyaránt bronzérmet szerzett, míg light-contactban a junior korosztály második helyét szerezte meg. Schmidt Zsófia (-55 kg) kick-lightban a juniorok és a felnőttek között is harmadik helyen zárt, míg light-contactban a junior verseny bronzérmese lett.

Nagy Lilla (+46 kg) light-contactban a cadet II-es korosztály második helyét szerezte meg, Darázsi Málna (-50 kg) pedig a kick-light cadet II-es korcsoport bronzérmét vihette haza. Gombás Zsombor (-37 kg), a cadet II-ben light-contactban és kick light-ban is harmadik helyen végzett. Didenko Alexander (-57 kg) a seniorok között indult: kick-lightban második, light-contactban harmadik lett.

A nyergesújfalui versenyzők két hét múlva Békéscsabán, a Diákolimpián szerepelnek majd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!