Ulrik

Hídlap

Elfogták a férfit, aki illegálisan helyezett el autógumikat Bajót külterületén

Az Esztergomi Rendőrkapitányság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Bence ellen. A gyanú szerint ő az a személy, aki tavaly december 19-én, 22 óra körül 150 darab autógumit depózott le Bajót külterületén.

Hirdetések

A veszélyes hulladék elhelyezésével kapcsolatban az esztergomi nyomozók adatgyűjtést és tanúkihallgatást végeztek, hogy kiderítsék, ki tette mindezt.

Az esztergomi nyomozók azonosították a 26 éves budapesti lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

B. Bence elmondta, hogy a gumikat egy budapesti szerelőműhelyből hozta el, és azoktól meg akart szabadulni. (Állítását igazolja az is, hogy az abroncsokon krétával felírt BE, JE, BH, JH jeleket találtak. Ezeket rendszerint gumicsere alkalmával írják rá a szakemberek, hogy tudják, melyik abroncs hova való.)

A veszélyes hulladék elszállításáról a Benedek Endre Barlangkutató- és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csoportja gondoskodott.

(Forrás: police.hu)

(Borítókép: Lieber Tamás)

Hirdetések

  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap
  • Több kocsin is kilazították a kerékcsavarokat Szokolyán

    Egy ismeretlen személy éjjelente borsot tör a szokolyaiak orra alá, hiszen kilazítja a kocsikon a kerékcsavarokat. A település önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ellenőrizzék a járművek kerekeit és ha rendelkeznek információkkal, netán „károsultak”, akkor jelezzék azt nekik.

    Hídlap