Jenő

Hídlap

Felújítják a tokodi temető úthálózatát

Országszerte dübörögnek a Magyar Falu Program beruházásai és már Tokodon is elkezdődött a munka, ahol állami támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítják fel a temetői úthálózatot. A kivitelezést végző Bridgework Kft. szakemberei március végéig befejezhetik a munkálatokat.

Hirdetések

Mint arról portálunk is beszámolt, a Magyar Falu program keretében ötmillió forintot nyert el az önkormányzat a temető fejlesztésére. A képviselő-testület döntése értelmében a megítélt támogatási összeget bruttó tizenhárommillió forintnyi saját forrással egészítették ki.

Bánhidi László polgármestertől megtudtuk, hogy a beruházás keretében összesen mintegy kilencszáz négyzetméternyi terület újul meg, több mint kétszáz méternyi útszakasz kap új burkolatot. A szakemberek február 24-én kezdtek neki a munkának és már el is távolították a korábbi burkolatot, jelenleg a szint kiszedése zajlik. Az önkormányzat a kivitelezés idejére a lakosok türelmét és megértését kéri.

(Képek: Tokod Nagyközség Önkormányzata)

Hirdetések
  • Koronavírus: szigorítják a Magyarországra történő belépést

    Több, környező országban is újult erőre kapott a járvány, ezért három kategóriába (zöld, sárga, vörös) sorolja az államokat a kormány – hangzott el a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte: hazánk jelenleg az egyik legbiztonságosabb ország Európában.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze a Dobogókőre vezető úton

    Két személyautó ütközött össze július 11-én, szombaton délután az 1111-es út 27. kilométerszelvényében, Esztergom és a pilisszentléleki lehajtó között – írja a Dorogi-medence. A helyszínelés idejére először teljes útzárat rendeltek el, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

    Hídlap