Várják az érdeklődőket a Duna-parti szemétszedésre

Tisztítsuk meg a Duna-partot! címmel tart szemétszedési akciót március 7-én az Esztergomi Diák Egyesület. A szervezők a munka után finom teával kedveskednek majd a közösségépítő program lelkes résztvevőinek.

Tisztítsuk meg a Duna-partot! címmel tart szemétszedési akciót március 7-én az Esztergomi Diák Egyesület. A szervezők a munka után finom teával kedveskednek majd a közösségépítő program lelkes résztvevőinek.

„Bizonyára néhányan már észrevettétek, hogy a Duna-part néhol sajnos elég szemetes. Ezen szeretnénk változtatni egy szemétszedés keretében.” – olvasható a március 7-i Facebook esemény leírásában.

A rövid ismertető kapcsán megkerestük Szabó Domonkos alelnököt, aki elmondta: már egy ideje megfogalmazódott bennük az akció ötlete, hiszen nap, mint nap szembesülnek azzal, hogy a város egyes részein nagy mennyiségű hulladék található.

–Az egyesület célja Esztergom szolgálata és fejlesztése, amibe ez a várostisztitó tevékenység is beletartozik. Így tehát most, hogy szabadtéri rendezvényhez alkalmas időnk van, meg is valósítjuk ezt a tervünket. Ezen kívül inspirálóan hatott ránk és mihamarabbi cselekvésre ösztönzött minket a Magyar Fiatalok Közössége által szervezett szemétszedés – mondta.

Az alelnök részletezte, hogy március 7-én a Prímás-szigeten a Palkovics pad és szigetcsúcs közötti szakaszt szeretnék megtisztítani. Viszont ha többen lesznek a tervezett tízfős létszámnál, akkor a munkát kiterjesztik az Erzsébet parkra, illetve az ottani partszakaszra is.

–Ez az első ilyen tevékenységünk, de a jövőben a város különböző pontjainak megtisztítása érdekében szeretnénk hasonló megmozdulást szervezni. A végső célunk az, hogy annyi embert mozgósítsunk, hogy egy nagyszabású összefogás eredményeként akár egy nap alatt egész Esztergomot megtisztíthassuk – tette hozzá.

Szabó Domonkos elmondta, hogy az eseményhez bárki csatlakozhat, aki tenni szeretne a városért. Március 7-én 14 órakor gyülekeznek majd a Mindszenty téren található az Erzsébet szobornál, majd onnan indulnak el a helyszínre. A szervezők bizakodva várják az akciót, hiszen két nap alatt több mint ötvenen jelezték, hogy érdekli őket a szemétszedés. Remélik, hogy aznap sokan eljönnek segíteni.

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz az összegyűjtött hulladék sorsa. Az egyesület vezetősége az Esztergomi Köztisztasági Nonprofit Kft. felelős munkatársával egyeztetett arról, hogy a szeméttel teli zsákokat a társaság által kijelölt ponton helyezik majd el, ahonnan a cég munkatársai szállítják majd el a szemétlerakóba.

A március 7-i szemétszedési akció Facebook eseménye itt érhető el.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!