Adalbert

Hídlap

Lakókocsiból lopott a hölgy, társával együtt börtönbe kerülhet

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy többszörös visszaeső tolvaj nővel és egy többszörös visszaeső orgazda férfival szemben, mert a nő 2018. április 21. napján egy Esztergom közeli település egyik camping-jében található lakókocsiba bement, majd onnan közel 2 millió forint értékű dolgokat tulajdonított el. A férfi társa ezt követően pénzért segített a nőnek az eltulajdonított euró átváltásában.  

Hirdetések

A vádirati tényállás lényege szerint a nő 2018. április 21. napján 12 óra 30 perc körüli időben egy Esztergom közeli település egyik camping-jében található lakókocsiba bement, majd a bent található kamerát letakarta, és a lakókocsiból egy táskát tulajdonított el benne okiratokkal, bankkártyával, fényképezőgéppel, karórával, jelentős összegű készpénzzel együtt, ezzel a sértettnek összesen 1.703.700,- Ft összegű kárt okozott. A férfi társa ezt követően pénzért segített a nőnek az eltulajdonított euró átváltásában, majd annak egy részét közösen elköltötték. A nyomozás során megtalálták az eltulajdonított dolgok egy részét, így a sértett kárának nagyobb részre megtérült.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a nőt a bíróság 1 év 11 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, a férfit pedig 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, és kötelezze a vádlottakat a sértett fennmaradó kárának megfizetésére.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap