Aguszta

Hídlap

Lakókocsiból lopott a hölgy, társával együtt börtönbe kerülhet

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy többszörös visszaeső tolvaj nővel és egy többszörös visszaeső orgazda férfival szemben, mert a nő 2018. április 21. napján egy Esztergom közeli település egyik camping-jében található lakókocsiba bement, majd onnan közel 2 millió forint értékű dolgokat tulajdonított el. A férfi társa ezt követően pénzért segített a nőnek az eltulajdonított euró átváltásában.  

A vádirati tényállás lényege szerint a nő 2018. április 21. napján 12 óra 30 perc körüli időben egy Esztergom közeli település egyik camping-jében található lakókocsiba bement, majd a bent található kamerát letakarta, és a lakókocsiból egy táskát tulajdonított el benne okiratokkal, bankkártyával, fényképezőgéppel, karórával, jelentős összegű készpénzzel együtt, ezzel a sértettnek összesen 1.703.700,- Ft összegű kárt okozott. A férfi társa ezt követően pénzért segített a nőnek az eltulajdonított euró átváltásában, majd annak egy részét közösen elköltötték. A nyomozás során megtalálták az eltulajdonított dolgok egy részét, így a sértett kárának nagyobb részre megtérült.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a nőt a bíróság 1 év 11 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, a férfit pedig 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, és kötelezze a vádlottakat a sértett fennmaradó kárának megfizetésére.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

 

 

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements