Jusztina

Hídlap

Multifunkciós traktort és óvodai játszótéri eszközöket adtak át Kesztölcön

Február 28-án, pénteken adták át a Magyar Falu Program keretében megvalósult kesztölci beruházásokat és eszközfejlesztéseket. Az önkormányzat az elnyert támogatási összegeket közterület karbantartó jármű, új óvodaudvari játékok és eszközbeszerzésre fordította.

Hirdetések

A Kiserdei Óvoda udvarán Farkas Krisztina köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy hálásak lehetnek Magyarország Kormányának, hiszen a kistelepülések számára kiírt pályázatokon keresztül megvalósíthatták azokat az elképzeléseiket, melyeket az önkormányzati költségvetésből nem tudtak volna finanszírozni.

Mint ismert, a pozitívan elbírált pályázatoknak köszönhetően mintegy ötmillió forint értékben új játszótéri eszközöket kapott a Kiserdei Óvoda. 14,8 millió forint támogatást nyertek el közterületek karbantartására alkalmas munkagépek beszerzésére: vásároltak többek között egy traktort és egy nagyteljesítményű fűnyírót is. Emellett az Egészségház számára új bútorokat, és orvosi eszközöket szereztek be.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője örömmel jelentette be, hogy folytatódik a Magyar Falu Program és idén is lesznek pályázati lehetőségek. Véleménye szerint nem mindig a nagy, százmilliós beruházások azok, melyek igazán megmozgatják a közösségeket.

Éppen ezért az apró jellegű problémák megoldása is egyaránt fontos. Végezetül köszönetet mondott azért, hogy osztozhatott a helyiek örömében és reméli, hogy a jövőben is további átadókon ünnepelhetnek együtt.

Ezután dr. Völner Pál és Farkas Krisztina átvágta a nemzeti színű szalagot, majd az óvodások rövid műsora után közösen megtekintették az udvart és az épületet.

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap