Izidor

Hídlap

Megtisztították az esztergom-kertvárosi reptér környékét

Több éve, vagy évtizede eldobott és már részben eltemetett hulladékot is összeszedtek azok, akik részt vettek az Aero Club Esztergom és a Szemétirtók közös február 29-i közös szemétszedésén. Az önkéntesek ezúttal az esztergom-kertvárosi repülőtér szomszédságában lévő területet tisztították meg.

Aki szombaton délelőtt Esztergom és Esztergom-kertváros között közlekedett, minden bizonnyal láthatta a szemétszedőket, akik nem csak az út két oldalán található árkokat, hanem a fás-bokros területet is alaposan átfésülték. Lieber Tamás, a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) elnöke, a Szemétirtók csapatának tagja később a közösségi oldalon számolt be az akcióról.

Mint azt megjegyezte, a szemét jó része a főúton elhaladt járművekből „eshetett ki” (rengeteg üdítős palackot, energiaitalos dobozt és rengeteg cigarettacsikket találtak). Az aszfaltos úttól egy kisebb földút vezet a fák közé, érthető módon az illegális szemetelők is ráleltek erre a jó helyszínre. Az önkéntesek ott például építési törmelékekre, elektronikai hulladékra és gépjármű alkatrészekre is ráleltek.

Lieber Tamás köszönetet mondott a pilótáknak, a barlangászoknak és a civileknek, akik időt és energiát nem sajnálva gyűjtötték a szemetet.

(Forrás és fotó: Szemétirtók)

 

 

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements