Vencel

Hídlap

Megtisztították az esztergom-kertvárosi reptér környékét

Több éve, vagy évtizede eldobott és már részben eltemetett hulladékot is összeszedtek azok, akik részt vettek az Aero Club Esztergom és a Szemétirtók közös február 29-i közös szemétszedésén. Az önkéntesek ezúttal az esztergom-kertvárosi repülőtér szomszédságában lévő területet tisztították meg.

Hirdetések

Aki szombaton délelőtt Esztergom és Esztergom-kertváros között közlekedett, minden bizonnyal láthatta a szemétszedőket, akik nem csak az út két oldalán található árkokat, hanem a fás-bokros területet is alaposan átfésülték. Lieber Tamás, a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) elnöke, a Szemétirtók csapatának tagja később a közösségi oldalon számolt be az akcióról.

Mint azt megjegyezte, a szemét jó része a főúton elhaladt járművekből „eshetett ki” (rengeteg üdítős palackot, energiaitalos dobozt és rengeteg cigarettacsikket találtak). Az aszfaltos úttól egy kisebb földút vezet a fák közé, érthető módon az illegális szemetelők is ráleltek erre a jó helyszínre. Az önkéntesek ott például építési törmelékekre, elektronikai hulladékra és gépjármű alkatrészekre is ráleltek.

Lieber Tamás köszönetet mondott a pilótáknak, a barlangászoknak és a civileknek, akik időt és energiát nem sajnálva gyűjtötték a szemetet.

(Forrás és fotó: Szemétirtók)

Hirdetések

  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap