Izidor

Hídlap

Civil összefogással újul meg a verőcei Borbély-hegyi kilátóterasz

Takarítsuk ki együtt! jeligével hirdette meg a Borbély-hegyi kilátóterasz rendezésével kapcsolatos akciónapját a Verőcéért Alapítvány. A szervezők március 7-én 10 órára várják a helyszínre az érdeklődőket, akiket arra kérnek, hogy lehetőségeikhez mérten vigyenek magukkal szerszámokat.

A verőcei lakosok és a térségben kirándulók közül is bizonyára sokan ismerik a jó adottságokkal rendelkező Borbély-hegyi kilátóteraszt. A korlát mögött állva egykor páratlan panorámában gyönyörködhettünk, mára viszont igencsak elhanyagolttá vált a terület.

Mint megtudtuk, a Verőcéért Alapítvány szervezésében néhány éve megújult a Fenyves-hegyi kilátópont környezete: az elburjánzott növényzet eltávolításán túl a kirándulók legnagyobb örömére padokat is elhelyeztek, sőt még egy kisebb faházikó is épült. Ezt a területet egyébként az alapítvány azóta is karbantartja és folyamatosan kijavítja a megrongált elemeket.

A civil szervezet vezetésével most egy másik népszerű helyszínt, a Borbély-hegyi kilátóterasz környékét tennék rendbe. Az alapítvány már egyeztetett a terület tulajdonosával, az önkormányzat pedig eszközökkel segíti a kezdeményezést. Nagy feladat lesz a kilátást gátló vadnövényzet ritkítása, emellett terveik között szerepel a kilátópont körüli korlát helyreállítása is . A munkához sok szorgos kézre van szükség, nem mellesleg némi kéziszerszám, így ágvágó, metszőolló, fűrész, sőt ásó és kapa is elkél majd aznap.

Az érdeklődőknek nem kell külön jelezniük a részvételi szándékukat, elég, ha megjelennek március 7-én a helyszínen. A közösségépítő akciónap Facebook eseménye itt érhető el.

(Borítókép: Verőcéért Alapítvány)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements