Vencel

Hídlap

Civil összefogással újul meg a verőcei Borbély-hegyi kilátóterasz

Takarítsuk ki együtt! jeligével hirdette meg a Borbély-hegyi kilátóterasz rendezésével kapcsolatos akciónapját a Verőcéért Alapítvány. A szervezők március 7-én 10 órára várják a helyszínre az érdeklődőket, akiket arra kérnek, hogy lehetőségeikhez mérten vigyenek magukkal szerszámokat.

Hirdetések

A verőcei lakosok és a térségben kirándulók közül is bizonyára sokan ismerik a jó adottságokkal rendelkező Borbély-hegyi kilátóteraszt. A korlát mögött állva egykor páratlan panorámában gyönyörködhettünk, mára viszont igencsak elhanyagolttá vált a terület.

Mint megtudtuk, a Verőcéért Alapítvány szervezésében néhány éve megújult a Fenyves-hegyi kilátópont környezete: az elburjánzott növényzet eltávolításán túl a kirándulók legnagyobb örömére padokat is elhelyeztek, sőt még egy kisebb faházikó is épült. Ezt a területet egyébként az alapítvány azóta is karbantartja és folyamatosan kijavítja a megrongált elemeket.

A civil szervezet vezetésével most egy másik népszerű helyszínt, a Borbély-hegyi kilátóterasz környékét tennék rendbe. Az alapítvány már egyeztetett a terület tulajdonosával, az önkormányzat pedig eszközökkel segíti a kezdeményezést. Nagy feladat lesz a kilátást gátló vadnövényzet ritkítása, emellett terveik között szerepel a kilátópont körüli korlát helyreállítása is . A munkához sok szorgos kézre van szükség, nem mellesleg némi kéziszerszám, így ágvágó, metszőolló, fűrész, sőt ásó és kapa is elkél majd aznap.

Az érdeklődőknek nem kell külön jelezniük a részvételi szándékukat, elég, ha megjelennek március 7-én a helyszínen. A közösségépítő akciónap Facebook eseménye itt érhető el.

(Borítókép: Verőcéért Alapítvány)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap