Friderika

Hídlap

Természettudományi verseny országos döntőjébe jutottak a Dobó Katalin Gimnázium tanulói

Megnyerte a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóját és ezzel országos döntőbe jutott az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium Világegyetem Varázsa nevű csapata. A diákok öt ponttal gyűjtöttek többet a második helyezett alakulatnál.

Hirdetések

2014-től kezdve már nem csak matematika, illetve magyar nyelv és irodalom tantárgyakból, hanem természettudományból is rendeznek országos Bolyai versenyt. A 3-8. osztályos tanulók a saját évfolyamuknak megfelelő kategóriában szerepelve és lakóhelyük szerint körzetben teljesítik az első (avagy a körzeti) forduló feladatlapját. Az Esztergomban és környékén élő diákok a Pannónia-Észak nevű körzetben versenyeztek, ahol Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye legjobbjai mérték össze tudásukat.

A 3. osztályosok mezőnyében második helyen végzett az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Cserjék nevű csapata. Harcsa Levente, Győző Balázs, Balogh Anna és Horváth Márton 158 pontot gyűjtött és mindössze három ponttal maradtak le az első helyről.

A 4. osztályos kategóriában hatodik helyet szerezte meg az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Nyerő négyes nevű csapata. Herczeg Géza, Dely Dorka, Vodicska Botond és Kovács Noel közösen 142 pontot szerzett.

A legnagyobb sikert az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium diákjai arattak. A Világegyetem Varázsa nevű csapat, vagyis Pák Péter, Petró Péter, Szabadi Botond és Vassy Botond megnyerte a 8. osztályos, gimnáziumi kategóriát. A csapattagokat egyébként Lampert Mária és Szarvas Zsuzsanna készítette fel.

A hatodik helyre pedig az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Háromszázhúsz forint nevű csapata fért fel. Ungi Bálint, Valkó Kristóf, Espasa Ramon Albert és Lengyel Marcell 146 pontot gyűjtött.

Az országos döntőt március 14-én rendezik meg Budapesten, ahol írásbeli és szóbeli forduló vár a tanulókra.

(Forrás és kép: Dobó Katalin Gimnázium)

Hirdetések
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap