Vencel

Hídlap

Elbontották a Béke téri szökőkutat

Egy korábbi döntésnek megfelelően elkezdődött a Béke téren található életveszélyes szökőkút bontása – írja Hernádi Ádám a közösségi oldalán. Esztergom polgármestere azt is bejelentette: ezzel párhuzamosan megkezdődtek az egyeztetések az új, modern szökőkúttal kapcsolatban.

Hirdetések

A kozterkep.hu információi szerint a Béke téri szökőkutat a megyei tanács ajándékaként állították fel a Béke téren. A három méter magas építmény már jó régen nem töltötte be az eredeti funkcióját, a lépcsőzetes betonelemek környezetét bő egy évtizeddel ezelőtt rendezték. A medence igazi virágágyássá változott, a felépítménye pedig virágtartó állvánnyá vált.

Története 2020. március 2-án ért véget, amikor is megjelentek a munkagépek és elbontották a szökőkutat.

(Forrás és borítókép: Hernádi Ádám oldala)

(Cikkben szereplő kép: szoborlap.hu/kozterkep.hu)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap