Jusztina

Hídlap

Három esztergomi kezdeményezést is támogat a Tesco

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának hetedik fordulójában három esztergomi alapítvány programjára is voksolhattunk. A vásárlók a legtöbb voksot, számszerint 13.006 darabot “Kísérletezzünk! – a tanulás élményszerűvé tétele” című projektre adták le.

Hirdetések


Az üzletlánc helyi közösségeket támogató pályázati programjának hetedik fordulóját január 20. és február 16. között rendezték meg. Több mint 2,8 millió zsetonnal szavaztak a vásárlók, a Tesco pedig 43,4 millió forinttal támogatja a 182 darab nyertes projekthez.

Térségünkben, vagyis az esztergomi és a dorogi Tesco áruházban három esztergomi civil szervezet projektjére szavazhattunk. 400 ezer forintot kap az Esztergomi Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány, melyet a „Kísérletezzünk! – a tanulás élményszerűvé tétele” című programra fordíthatnak.

A második legtöbb szavazatot (12.756 db zseton) a „Fokról-Fokra” a Fogyatékos gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány gyűjtötte be. „Játszva fejlődünk! – fejlesztő játékok, eszközök fogyatékkal élő óvodásainknak” című projektjükre 200 ezer forint támogatást kapnak.

A harmadik helyen, 8.673 darab szavazattal a Határtalan Szív Alapítvány végzett. A „Megelőzés, szűrések a közösség építésben” című projektre 100 ezer forintot ad a Tesco.

Bővebb információ a programról a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

(Forrás: Tesco)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap