Vencel

Hídlap

Ingyenes marad a buszbérlet az esztergomi diákok számára

Továbbra is biztosítja az önkormányzat az ingyenes diákbérleteket az esztergomi lakhelyű, vagy esztergomi intézményben tanuló diákok számára – többek között erről döntött a képviselő-testület március 3-i, rendkívüli ülésén.

Hirdetések

A képviselők közül dr. Révfalvi Gergely egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az ülésen.

Ingyenes diákbérlet a Volánbusz járataira

A testület döntése értelmében továbbra is ingyenesen utazhatnak az esztergomi iskolás gyermekek a Volánbusz helyközi járatain Pilisszentlélekről, Búbánatvölgyből és Szamárhegyről. Az esztergomi iskolásoknak a helyi járatokra is ingyenes bérletet biztosít az önkormányzat.

A képviselő-testület döntése alapján 2021. június 30-ig ingyenes tanulóbérletet biztosít a pilisszentléleki, búbánatvölgyi és szamárhegyi lakcímmel rendelkező általános- és középiskolás diákoknak Esztergom Város Önkormányzata. Az önkormányzat még 2018-ban döntött arról, hogy az esztergomi lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező, vagy esztergomi általános – vagy középiskola nappali tagozatán tanuló diákok ingyen kapják a bérletet a helyi járatokra a 2018. szeptember 1-től.

A város közigazgatási területéhez tartozó Piliszszentlélek és Búbánatvölgyből a helyközi járatokat igénybe vevő diákokra a tarifa változás nem terjedt ki, mivel az a helyi járatok tarifáira vonatkozott csak. Tekintettel arra, hogy Piliszszentlélek és Búbánatvölgyből helyi járati közlekedés nincs, ezért Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 667/2018. (IX.20.) önkormányzati határozatában ügy döntött, hogy Piliszszentléleken, Búbánatvölgyben valamint Szamárhegyen lakó diákok részére is átvállalja az éves helyközi tanulóbérlet többletköltségét, azaz a diákok ingyenesen utazhatnak a Volánbusz helyközi járatain. Az önkormányzat mostani döntésének köszönhetően 2021. június 30-ig a kedvezményre továbbra is jogosultak a diákok. 

Közbeszerzés villamos- és földgázenergia beszerzésre

A képviselő-testület mindemellett döntött arról, hogy közbeszerzési eljárást indít földgáz energia és villamosenergia beszerzése tárgyában az önkormányzati hivatal és az önkormányzathoz tartozó intézmények számára. Az önkormányzat mindkét esetben a Sourcing Hungary Kft.-t bízta meg az eljárás lefolytatásával, amelynek célja, hogy minél kedvezőbb áron vásároljanak energiát az önkormányzat intézményei.

(Forrás: esztergom.hu)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap