Lukrécia

Hídlap

Ingyenes marad a buszbérlet az esztergomi diákok számára

Továbbra is biztosítja az önkormányzat az ingyenes diákbérleteket az esztergomi lakhelyű, vagy esztergomi intézményben tanuló diákok számára – többek között erről döntött a képviselő-testület március 3-i, rendkívüli ülésén.

Hirdetések

A képviselők közül dr. Révfalvi Gergely egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az ülésen.

Ingyenes diákbérlet a Volánbusz járataira

A testület döntése értelmében továbbra is ingyenesen utazhatnak az esztergomi iskolás gyermekek a Volánbusz helyközi járatain Pilisszentlélekről, Búbánatvölgyből és Szamárhegyről. Az esztergomi iskolásoknak a helyi járatokra is ingyenes bérletet biztosít az önkormányzat.

A képviselő-testület döntése alapján 2021. június 30-ig ingyenes tanulóbérletet biztosít a pilisszentléleki, búbánatvölgyi és szamárhegyi lakcímmel rendelkező általános- és középiskolás diákoknak Esztergom Város Önkormányzata. Az önkormányzat még 2018-ban döntött arról, hogy az esztergomi lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező, vagy esztergomi általános – vagy középiskola nappali tagozatán tanuló diákok ingyen kapják a bérletet a helyi járatokra a 2018. szeptember 1-től.

A város közigazgatási területéhez tartozó Piliszszentlélek és Búbánatvölgyből a helyközi járatokat igénybe vevő diákokra a tarifa változás nem terjedt ki, mivel az a helyi járatok tarifáira vonatkozott csak. Tekintettel arra, hogy Piliszszentlélek és Búbánatvölgyből helyi járati közlekedés nincs, ezért Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 667/2018. (IX.20.) önkormányzati határozatában ügy döntött, hogy Piliszszentléleken, Búbánatvölgyben valamint Szamárhegyen lakó diákok részére is átvállalja az éves helyközi tanulóbérlet többletköltségét, azaz a diákok ingyenesen utazhatnak a Volánbusz helyközi járatain. Az önkormányzat mostani döntésének köszönhetően 2021. június 30-ig a kedvezményre továbbra is jogosultak a diákok. 

Közbeszerzés villamos- és földgázenergia beszerzésre

A képviselő-testület mindemellett döntött arról, hogy közbeszerzési eljárást indít földgáz energia és villamosenergia beszerzése tárgyában az önkormányzati hivatal és az önkormányzathoz tartozó intézmények számára. Az önkormányzat mindkét esetben a Sourcing Hungary Kft.-t bízta meg az eljárás lefolytatásával, amelynek célja, hogy minél kedvezőbb áron vásároljanak energiát az önkormányzat intézményei.

(Forrás: esztergom.hu)

Hirdetések
  • Helyreállítják a tokodaltárói zebra villogó jelzőlámpáját

    Jó hírrel szolgált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők számára és a tokodaltárói lakosok is minden bizonnyal örülni fognak a hírnek: hamarosan helyreállítják a Bányász utca és a József Attila utca (10-es főút) kereszteződésénél található zebra sárga villogó jelzőlámpáját.

    Hídlap
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap