Csaba

Hídlap

Koronavírus miatt ürítik ki a templomok szenteltvíztartóit

Elrendelte a templomok szenteltvíztartóinak kiürítését a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK). Emellett kérik a szentmiséken a kézfogás és a “nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét” – írja az MTI.

Hirdetések

Közleményükben azt is előírják a papok számára, hogy rendszeresen szellőztessék a gyóntatóhelyiségeket, valamint azt is, hogy a gyóntatórácsra helyezzenek fóliát. Felszólítják az atyákat arra is, hogy a szentmisék előtt és után is fertőtlenítsék kezüket hatékony folyékony, vírusok ellen javallott kézfertőtlenítő szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítővel. Hozzátették: amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, akkor a nagy létszámú egyházi rendezvények is elmaradhatnak.

Az MKPK az egyházi intézmények, iskolák és plébániák munkatársait arra kéri, hogy “mindenben kövessék az illetékes állami szervek előírásait”. A többi között kérik a “gyakori, lehetőleg óránkénti gondos” szellőztetést és a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítását az épületben lévőknek.

Az egyházi betegellátásban résztvevőket az országos tisztifőorvos által kiadott járványügyi rendelkezések betartására kéri a püspöki kar. A betegeket látogató papokat pedig arra, hogy a látogatás előtt és után fertőtlenítsék kezüket.

(Forrás: MKPK/MTI)

(Borítókép: aleteia.org)

Hirdetések

  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap