Mihály

Hídlap

Koronavírus miatt ürítik ki a templomok szenteltvíztartóit

Elrendelte a templomok szenteltvíztartóinak kiürítését a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK). Emellett kérik a szentmiséken a kézfogás és a “nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét” – írja az MTI.

Hirdetések

Közleményükben azt is előírják a papok számára, hogy rendszeresen szellőztessék a gyóntatóhelyiségeket, valamint azt is, hogy a gyóntatórácsra helyezzenek fóliát. Felszólítják az atyákat arra is, hogy a szentmisék előtt és után is fertőtlenítsék kezüket hatékony folyékony, vírusok ellen javallott kézfertőtlenítő szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítővel. Hozzátették: amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, akkor a nagy létszámú egyházi rendezvények is elmaradhatnak.

Az MKPK az egyházi intézmények, iskolák és plébániák munkatársait arra kéri, hogy “mindenben kövessék az illetékes állami szervek előírásait”. A többi között kérik a “gyakori, lehetőleg óránkénti gondos” szellőztetést és a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítását az épületben lévőknek.

Az egyházi betegellátásban résztvevőket az országos tisztifőorvos által kiadott járványügyi rendelkezések betartására kéri a püspöki kar. A betegeket látogató papokat pedig arra, hogy a látogatás előtt és után fertőtlenítsék kezüket.

(Forrás: MKPK/MTI)

(Borítókép: aleteia.org)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap