Adalbert

Hídlap

Már járható a Dobogókőre vezető út

Úton elakadt autók, árokba csúszott járművek miatt állt ma reggel a forgalom az 1111-es út több szakaszán. Megpróbáltunk kora reggel feljutni Dobogókőre, de csak a Két-bükkfa-nyereg alatti hajtűkanyarig jutottunk. A rendőrség tájékoztatása szerint az út csúszásmentesítése megtörtént.

Hirdetések

Pénteken ismét csapadékosra fordult az időjárás: a sík területeken és a kevésbé magasabban fekvő részeken eső esik, míg a hegyekben ömlik a hó. Reggel 8 óra körül még a Vaskapunál is intenzíven havazott, igaz nem maradt meg belőle semmi.

A dobogókői közúti webkamera képe láttán elindultunk a hegycsúcs felé. Az első hófoltokra a pilisszentléleki völgyhíd után figyeltünk fel, majd először hókásássá, végül havassá vált az út is. Egészen a Két-bükkfa-nyereg előtti hajtűkanyarig jutottunk, ahol hosszú percekig álltunk, majd mivel nem tudtunk tovább haladni, így visszafordultunk.

“Senki ne induljon útnak Dobogókőre! A télies útviszonyok miatt teljesen beállt a forgalom az Esztergom-Pomáz közötti út hegyi szakaszán! Sok a baleset és az elakadt kamion!” – írta még 9 óra előtt a MetNet.

Eközben a 10-es út nevű csoportban többen is írták, hogy árokba csúszott néhány kocsi, sőt még a hókotró is elakadt. Megkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy kiderítsük: mi a helyzet az útszakaszon.

Buóczné Miklán Erzsébet rendőr alezredes elmondta:, hogy megtörtént az Esztergom-Dobogókő közötti útszakasz csúszásmentesítése, az intézkedésnek köszönhetően nem érkezett balesetről bejelentés.

Úgy tudjuk, hogy az út azóta már járható, de érdemes körültekintően közlekedni!

(Borítókép: MetNet / Kiss Kevin)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap