Adalbert

Hídlap

Fiatalok tisztították meg a Duna partját Esztergomban

Tizennégy zsák szemetet gyűjtöttek össze március 7-én Esztergomban a Tisztítsuk meg a Duna-partot nevű akció résztvevői. A huszonhat fős csapat tagjai a Prímás-szigeten tevékenykedett: a szigetcsúcstól a Palkovics padig mintegy egy kilométer hosszúságú partszakaszt fésültek át és tisztítottak meg.

Hirdetések

Az Esztergomi Diák Egyesület közösségépítő akciójához jórészt középiskolás diákok csatlakoztak, rajtuk kívül pedagógusok és lelkes segítők is kivették a részüket a munkából.

A kesztyűk és a zsákok kiosztása után útjára is indult a csapat.

Már a szigetcsúcsnál hosszabb időt eltöltöttek, hiszen nem győzték összegyűjteni az eldobált cigarettacsikkeket, üvegszilánkokat és söröskupakokat.

Emellett találtak fel nem robbant petárdát, a kövek között megakadt uszadékból kihalásztak cipőt és játékbaba kezet is.

A parton továbbá flexkorong, több garnitúra ruha, iszapba ragadt régi ponyva, rozsdás kulcs, PVC cső és jónéhány tányérdarab is hevert, melyeket egytől egyig begyűjtöttek.

A Palkovics padnál az önkormányzattal egyeztetett helyen rakták le a zsákokat, melyeket hétfőn szállítanak el onnan.

Szabó Domonkos alelnök az akció sikerességét látva elmondta: rossz volt szembesülni a nagy mennyiségű hulladékkal, de mégis elégedetten térhettek haza, mert tettek valamit a városért és annak szépségéért.

-Nagyon nagy öröm volt számomra, hogy együtt dolgozhattam ezzel a lelkes csapattal, melynek tagjai már a szemétszedés után érdeklődtek egyesületünk következő programjáról, melyhez akár ők is csatlakozhatnak. Összességében nagyon elégedett vagyok a mai nap eredményével.  Már egyeztetünk a vezetőséggel az újabb tervekről és várjuk a lelkes jelentkezőket a maihoz hasonló akcióra – tette hozzá.

A szemétszedés után forró teával és süteményekkel lepték meg a résztvevőket. A program baráti hangulatú beszélgetéssel zárult.

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap