Bemutatták a Jónás könyvét a Bubik Színpadon

gy sikert aratott a Babits Mihály Színház Jónás könyve című darabja, melyet március 7-én mutattak be Bubik színpadon. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte: Esztergomban dupla élmény a Babits házaspárról szóló előadást látni.

Nagy sikert aratott a Babits Mihály Színház Jónás könyve című darabja, melyet március 7-én mutattak be Bubik színpadon. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte: Esztergomban dupla élmény a Babits házaspárról szóló előadást látni.

Szombaton este mécsesekkel, borosüvegbe helyezett gyertyákkal övezett lépcsőn juthattak le az érdeklődők Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium szuterénjébe, ahol példátlan összefogással alakították ki a Bubik Színpadot.

Az első előadás teltházas volt, a nézők között ott ült többek között dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, Bánhidy András önkormányzati képviselő, Szánthó Gellért, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatója és több városi intézmény vezetője is.

Az előadás előtt Kaj Ádám igazgató-rendező köszöntötte a vendégeket, majd átnyújtotta dr. Völner Pálnak a névre szóló örökbérletét.

Az országgyűlési képviselő gratulált a társulatnak, hiszen hittek abban, hogy állandó színházat létesíthetnek a városban és kitartóan vágtak neki ennek a feladatnak. Felidézte, hogy tavaly egyeztetések zajlottak a kulturális TAO támogatás új alapokra helyezéséről. Véleménye szerint a kisebb színházaknak nyújtott támogatás révén a kulturális élet minél több elemét el tudják vinni vidékre. „Így most a színház jött el hozzánk és nem mi utaztunk Budapestre.

Köszönetet mondott az iskolának, hogy helyet biztosítottak a színháznak. Arra kérte a jelenlévőket, hogy őrizzék meg ezt az összefogást, támogassák ezt a kezdeményezést, hiszen így Esztergom a valós helyére kerülhet Magyarország kulturális térképén.

A köszöntők után elkezdődött az előadás, mely 1938-ban az előhegyi Babits-villában játszódik. Török Sophie, vagyis Babits Mihály felesége szerepében Kéner Gabriellát láthattuk, míg a gégeműtéten átesett és hangját elvesztő költőt Báhner Péter játszotta. A színdarab nagy sikert aratott, a közönség többször is visszatapsolta a színészeket.

Az előadás után Kaj Ádám köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették őket céljaik elérésében, majd állófogadásra invitálta a jelenlévőket.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!