Aguszta

Hídlap

Bemutatták a Jónás könyvét a Bubik Színpadon

Nagy sikert aratott a Babits Mihály Színház Jónás könyve című darabja, melyet március 7-én mutattak be Bubik színpadon. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte: Esztergomban dupla élmény a Babits házaspárról szóló előadást látni.

Szombaton este mécsesekkel, borosüvegbe helyezett gyertyákkal övezett lépcsőn juthattak le az érdeklődők Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium szuterénjébe, ahol példátlan összefogással alakították ki a Bubik Színpadot.

Az első előadás teltházas volt, a nézők között ott ült többek között dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, Bánhidy András önkormányzati képviselő, Szánthó Gellért, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatója és több városi intézmény vezetője is.

Az előadás előtt Kaj Ádám igazgató-rendező köszöntötte a vendégeket, majd átnyújtotta dr. Völner Pálnak a névre szóló örökbérletét.

Az országgyűlési képviselő gratulált a társulatnak, hiszen hittek abban, hogy állandó színházat létesíthetnek a városban és kitartóan vágtak neki ennek a feladatnak. Felidézte, hogy tavaly egyeztetések zajlottak a kulturális TAO támogatás új alapokra helyezéséről. Véleménye szerint a kisebb színházaknak nyújtott támogatás révén a kulturális élet minél több elemét el tudják vinni vidékre. „Így most a színház jött el hozzánk és nem mi utaztunk Budapestre.

Köszönetet mondott az iskolának, hogy helyet biztosítottak a színháznak. Arra kérte a jelenlévőket, hogy őrizzék meg ezt az összefogást, támogassák ezt a kezdeményezést, hiszen így Esztergom a valós helyére kerülhet Magyarország kulturális térképén.

A köszöntők után elkezdődött az előadás, mely 1938-ban az előhegyi Babits-villában játszódik. Török Sophie, vagyis Babits Mihály felesége szerepében Kéner Gabriellát láthattuk, míg a gégeműtéten átesett és hangját elvesztő költőt Báhner Péter játszotta. A színdarab nagy sikert aratott, a közönség többször is visszatapsolta a színészeket.

Az előadás után Kaj Ádám köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették őket céljaik elérésében, majd állófogadásra invitálta a jelenlévőket.

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements