Emese, Sarolta

Hídlap

Ötezer négyzetméternyi terület égett Dorog határában

Eddig ismeretlen okokból kifolyólag összehordott szemétkupac és száraz aljnövényzet gyulladt meg március 9-én, Dorog és Kesztölc közötti területen. Minden hónapban legalább egyszer rejtélyes módon felcsapnak a lángok ugyanazon a területen, a hatóságok tehetetlenek.

Hirdetések

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozóval, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az ötezer négyzetméteres területről felszálló füstöt több kilométeres távolságból is látni lehetett, több helybeli lakos is megörökítette a már szokványosnak is nevezhető látványt.

Tavaly óta ez már a sokadik hasonló tűzeset. Vélhetően szándékos gyújtogatásokról lehet szó, ugyanis legtöbbször a gondosan összehordott szemétkupacok kapnak lángra. Mire azonban a tűzoltók kiérnek, addigra a gyújtogatók már messze járnak. Annyi biztos: egyesek így próbálnak megszabadulni a veszélyes hulladéktól, arra viszont nem gondolnak, hogy az égés során mérgező anyagok és gázok keletkeznek.

(Forrás: Dorogi-medence)

(Kép: Poszpischek Regina/Dorog-Esztergom Időjárása)

Hirdetések

  • Négy felkészülési mérkőzést játszik a Dorogi FC

    Az NBI-es tagságát a Debrecen ellen megőrző Paksi FC-vel is összecsap a felkészülési időszak alatt a Dorogi FC. A másodosztályban vitézkedő alakulatnál június 29-én kezdődtek el az alapozó edzések. Sitku Illés a mezt ingre cserélte, de további játékosmozgás várható még a nyáron.

    Hídlap
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap