Izidor

Hídlap

Ötezer négyzetméternyi terület égett Dorog határában

Eddig ismeretlen okokból kifolyólag összehordott szemétkupac és száraz aljnövényzet gyulladt meg március 9-én, Dorog és Kesztölc közötti területen. Minden hónapban legalább egyszer rejtélyes módon felcsapnak a lángok ugyanazon a területen, a hatóságok tehetetlenek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozóval, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az ötezer négyzetméteres területről felszálló füstöt több kilométeres távolságból is látni lehetett, több helybeli lakos is megörökítette a már szokványosnak is nevezhető látványt.

Tavaly óta ez már a sokadik hasonló tűzeset. Vélhetően szándékos gyújtogatásokról lehet szó, ugyanis legtöbbször a gondosan összehordott szemétkupacok kapnak lángra. Mire azonban a tűzoltók kiérnek, addigra a gyújtogatók már messze járnak. Annyi biztos: egyesek így próbálnak megszabadulni a veszélyes hulladéktól, arra viszont nem gondolnak, hogy az égés során mérgező anyagok és gázok keletkeznek.

(Forrás: Dorogi-medence)

(Kép: Poszpischek Regina/Dorog-Esztergom Időjárása)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements