Vencel

Hídlap

Ötezer négyzetméternyi terület égett Dorog határában

Eddig ismeretlen okokból kifolyólag összehordott szemétkupac és száraz aljnövényzet gyulladt meg március 9-én, Dorog és Kesztölc közötti területen. Minden hónapban legalább egyszer rejtélyes módon felcsapnak a lángok ugyanazon a területen, a hatóságok tehetetlenek.

Hirdetések

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozóval, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az ötezer négyzetméteres területről felszálló füstöt több kilométeres távolságból is látni lehetett, több helybeli lakos is megörökítette a már szokványosnak is nevezhető látványt.

Tavaly óta ez már a sokadik hasonló tűzeset. Vélhetően szándékos gyújtogatásokról lehet szó, ugyanis legtöbbször a gondosan összehordott szemétkupacok kapnak lángra. Mire azonban a tűzoltók kiérnek, addigra a gyújtogatók már messze járnak. Annyi biztos: egyesek így próbálnak megszabadulni a veszélyes hulladéktól, arra viszont nem gondolnak, hogy az égés során mérgező anyagok és gázok keletkeznek.

(Forrás: Dorogi-medence)

(Kép: Poszpischek Regina/Dorog-Esztergom Időjárása)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap