Vencel

Hídlap

Nekilátnak az életveszélyes esztergomi platánfák eltávolításának

A Zöld-Út Esztergom Kft. megkezdi az életveszélyes platánfák eltávolítását, ezért útlezárások várhatók a Kis-Duna sétányon – írja az esztergom.hu. Szakértő vizsgálat alapján hét fát nyilvánítottak veszélyesnek, melyeken információs táblákat is elhelyeztek.

Hirdetések

Március 11-én, azaz szerdán reggel 7-15 óra között lezárják a Kis-Duna sétány Pór Antal tér és Lőrinc utca közötti szakaszát, elsőként ugyanis ott távolítják el a fákat. Másnap a Lőrinc utca és a Mindszenty tér közötti szakaszon vágják ki a veszélyes platánokat.

Az önkormányzat arra is felhívja a figyelmet, hogy március 17-én és 18-án a Kis-Duna sétányt teljes hosszában lezárják, mivel egyéb ápolási és gallyazási munkákat végeznek majd a területen.

A fákra kihelyezett tájékoztatókon megtalálható az adott fa azonosítója és a rajta végzett – a hang terjedési sebességének mérésén alapuló, a fát a méréssel nem roncsoló – vizsgálat eredménye is. Így a lakosok is megérthetik, hogy miért kell egyes platánokat kivágni.

A korábban megjelent közleményben az is olvasható, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy a város fái egészségesek és szépek maradjanak. A gondozás mellett pedig eltávolítják azokat, melyeket már nem lehet megmenteni és állapotuk miatt veszélyt jelenthetnek.

„Esztergom vállalta, hogy a 2019-2024 közötti önkormányzati ciklusban a város közigazgatási területén belül összesen 10.000 új fát vagy cserjét ültet.” – olvasható a város hivatalos oldalán.

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap