Tavasszal állíthatják helyre a beszakadt csolnoki közúti hidat

árhatóan idén tavasszal elkezdődhet az 1106-os út csolnoki szakaszán található, beszakadt áteresznek a javítása – válaszolta megkeresésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya. A főút csolnoki, belterületi szakaszának felújítása sem került le a napirendről.

Várhatóan idén tavasszal elkezdődhet az 1106-os út csolnoki szakaszán található, beszakadt áteresznek a javítása – válaszolta megkeresésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya. A főút csolnoki, belterületi szakaszának felújítása sem került le a napirendről.

Csolnokon, az autószerelő üzem melletti kanyarban található az a közúti kishíd (amire a cikkben átereszként hivatkozunk) melynek termelőszövetkezet felőli oldalán található sávjában megsüllyedt az útburkolat. A közút szakemberei el is kerítették a sérült útszakaszt, az akadályra azóta tábla is figyelmezteti a közlekedőket. A korlát például már hónapokkal ezelőtt beleszakadt az árokba, így a lakosok jogosan érdeklődnek arról, hogy mikor állítják helyre a hidat.

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető megkeresésünkre elmondta, hogy az átereszt szerepeltették a halaszthatatlan beavatkozást igénylő létesítmények listáján, így külső vállalkozó bevonásával hamarosan elkezdődhet a helyreállítást. Ugyanakkor leszögezte azt is, hogy a javításig sérült szakasz állapotát folyamatosan nyomon követik.

Tavaly áprilisban megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy mikor kezdődik el az 1106-os út Csolnok belterületi szakaszának felújítása. Mint arról portálunk is beszámolt, még 2018 végén a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a Magyar Falu Program keretében 1740 méter hosszúságban új burkolattal látják el az utat.

Pécsi Norbert Sándor megerősítette, hogy idén megvalósulhat a 3+500 és az 5+240 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása.

– Az erre vonatkozó szerződés aláírása jelenleg folyamatban van – tette hozzá.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!