Erhard

Hídlap

Arcon ütötte és a földön húzta ki a szórakozóhelyről a vérző orrú vendéget

Esztergomi szórakozóhelyen alvó vendéget ébresztett fel, majd bántalmazás közben sérüléseket okozott neki az az „önjelölt biztonságiőr”, akivel szemben garázdaság vétsége miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség.

A vádlott gyakori vendége volt az esztergomi helynek, ahol ottjártakor gyakran nem hivatalos szerepkörben, de ő felügyelte a rendet. A férfi tavaly június 10-én, hajnali háromkor odament az egyik fotelben alvó sértetthez. Keltegetni kezdte, majd felszólította, hogy hagyja el a helyiséget. A vendég felállt és elindult kifelé, csakhogy a vádlott megrángatta a ruháját.

Emiatt a korábban alvó sértett passzívan ellenállt, akit a vádlott földre rántott, majd kis-közepes erővel úgy arcon ütötte, hogy vérezni kezdett az orra. A vádlott a sértettet a véres ruhájánál fogva hanyatt fekve a földön kihúzta a szórakozóhely előtti járdára. A vendég felült, mire az önjelölt biztonságiőr odalépett hozzá, a sértett pedig védekezésül megragadta a vádlott lábát, mert azt hitte bántani akarja. A vádlott ettől a sértett mellé a földre esett. Ekkor a sértettet és a vádlottat az utcán tartózkodók egymástól szétválasztották. A vádlott ezt követően ismét odament a járdán hanyatt fekvő sértetthez, ököllel az arcán legalább három alkalommal megütötte.

 A vádlott bántalmazása következtében sértett arca megsérült, az orrnyerge megduzzadt, azon ujjbegynyi horzsolás keletkezett, az orrtáji zúzódás gyógytartama 8 napon belüli. A sértett magánindítványát a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta előterjeszteni. A vádlott egy sokak által látogatott szórakozóhelyen illetve az épület előtt, az utcán tanúsított a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, agresszív magatartást. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements