Fertőtlenítőszereket vásárolnak az esztergomi Fidesz-KDNP frakció által felajánlott összegből

Az esztergomi Fidesz-KDNP frakció minden tagja a számára biztosított, szabadon felhasználható képviselői keret teljes összegét az intézményeink koronavírus elleni védekezésére ajánlja fel –jelentette be Hernádi Ádám polgármester. Ugyanezt javasolja az ellenzéki képviselőknek is.

Az esztergomi Fidesz-KDNP frakció minden tagja a számára biztosított, szabadon felhasználható képviselői keret teljes összegét az intézményeink koronavírus elleni védekezésére ajánlja fel –jelentette be Hernádi Ádám polgármester. Ugyanezt javasolja az ellenzéki képviselőknek is.

A polgármester közösségi oldalán megjelent bejegyzésből – melyben Bádi Gábor képviselő posztjára válaszol – az is kiderül, hogy az így azonnal rendelkezésre álló, képviselőnként 2 millió forintos összegből fertőtlenítőszereket és ezek adagolásához szükséges berendezéseket vásárolunk. Így hozzájárulhatnak a koronavírus terjedésének megakadályozásához, hiszen mint ahogy Hernádi Ádám írta, „a megfelelő higiéniai szabályok betartása és a gyakori kézmosás az egyik legfontosabb tennivaló ebben a helyzetben.”

Hernádi Ádám oldalán teljes egészében így jelent meg a bejegyzés:

„Tisztelt Képviselő Úr!

Választott képviselőként Önnek is tudnia kell, hogy a rendkívüli testületi ülés összehívásának mi a módja. Ennek semmiképp nem a facebook-on kell megtörténnie, kérem – amennyiben komolyan gondolja – a hivatalos utat bejárva tegye meg a szükséges lépéseket. Kérem, felelős képviselőként támogassa a magyar kormány törekvéseit és kerülje a probléma bagatellizálását és a pánikkeltést!


Jómagam, polgármesterként felelős vagyok minden esztergomiért, ezért Önkormányzatunk és a Polgármesteri Hivatal folyamatosan és naprakészen követi az eseményeket és mindenben az operatív törzs és a kormány által kidolgozott eljárásrend mentén cselekszik.
Javaslatát természetesen megfontoljuk, azonban itt hívnám fel a figyelmét arra, hogy a Vaszary Kolos Kórház nem önkormányzati fenntartású intézmény és Önkormányzatunk legfontosabb feladata jelenleg a városi fenntartású intézmények támogatása és segítése. Nekünk ezen intézmények, köztük bölcsödék és óvodák biztonságos üzemeltetését kell biztosítanunk. A kórház fenntartójától ezirányú segítségkérés jelen pillanatig nem érkezett a városhoz.


Hozzátenném: jelenleg Esztergom város területéről nem érkezett jelzés koronavírussal fertőzött betegről, ezen felül fontos leszögezni: az esetleges betegek kezelése a hatályos protokoll szerint Budapesten, a Szent László Kórházban és nem helyileg történik.
Itt szeretném jelezni, hogy a Fidesz-KDNP frakció minden tagja a számára biztosított, szabadon felhasználható képviselői keret teljes összegét az intézményeink koronavírus elleni védekezésére ajánlja fel és ezt javasolja az ellenzéki képviselőknek is. Kérem, amennyiben egyetért a fent leírtakkal, akkor Ön is csatlakozzon felajánlásával!


Az így azonnal rendelkezésre álló – képviselőnként 2 millió forintos – összegből fertőtlenítőszereket és ezek adagolásához szükséges berendezéseket vásárolunk, ezzel is hozzájárulva a vírus terjedésének megakadályozásához, hiszen a megfelelő higiéniai szabályok betartása és a gyakori kézmosás az egyik legfontosabb tennivaló ebben a helyzetben.


Üdvözlettel:


Hernádi Ádám
polgármester”

(Forrás: Hernádi Ádám oldala)

(Borítókép: origo.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!