Csaba

Hídlap

Rétvári Bence felkarolta a dunakanyari rádiók ügyét

A dunakanyari rádiók ügyében kereste fel dr. Rétvári Bence a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot, valamint az Antenna Hungária Zrt.-t. A térség országgyűlési képviselője szerint a helyzet megoldása érdekében hasznos lenne egy, a hírközlési hatóságok, az Antenna Hungária Zrt., az önkormányzatok a nemzeti park és más környezetvédő egyesületek közti egyeztetés.

Hirdetések

„Nemrégiben indult egy petíció azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a dunakanyari rádióadók problémájára. Ugyanis Budapestről észak felé haladva a Duna mindkét oldalán élők közül sokan panaszkodnak, hogy rossz a vétel. Vannak települések, ahol a szlovák adók nagyobb választékban és jobb minőségben foghatók, mint a hazaiak – olvasható dr. Rétvári Bence oldalán megjelent bejegyzésben.

A politikus beszámolt arról is, hogy a téma kapcsán megkereste a Nemzeti Média és Hírközlései Hatóságot, valamint az Antenna Hungária Zrt-t. Utóbbi felvetette, hogy a Csóványosra, vagyis a Börzsöny legmagasabb, 938 méter magas csúcsára telepített rádióadó-állomással orvosolni lehetne a probléma egy részét.

„Bár hozzátették, hogy felvetődnek környezetvédelmi előírások, valamint át kell tekinteni a nemzetközi szerződéseket is, hogy Magyarországnak milyen megállapodása van Szlovákiával az adott kérdésben.” – jelentette ki a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Rétvári Bence a téma kapcsán elmondta, hogy a rádióadók nagyobb lefedettségéhez frekvencia-használati jog elnyerése szükséges. Ha közszolgálati rádióról van szó, akkor pedig az MTVA lehet a megrendelője ennek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a helyzet megoldása érdekében a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak, az MTVA-nak, az érintett önkormányzatoknak, a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak és esetleg más környezetvédő egyesületeknek, valamint az Antenna Hungária Zrt.-nek kellene egyeztetéseket folytatnia egymással.

„Fontos, hogy a Magyarország határaihoz közelebb lévő településeken élők is ugyanúgy tudják fogni a magyar rádióadókat, mint az ország más részén élők!” – jegyezte meg a képviselő.

(Forrás: Dr. Rétvári Bence oldala)

(Borítókép: radiotoday.co.uk)

Hirdetések

  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap